Sinclair Spectrum Játék és Program 6.

Bevezetés

Már majdnem egy év telt el az LSI ATSz. Spectrum-sorozata, a Sinelair játék és program 5. kötetének megjelenése óta. A korábbi kötetek ennél jóval sűrűbb egymásutánban jelentek meg, de kénytelenek voltunk ezt a gyorsaságot egy kicsit visszafogni. A Spectrum iránti érdeklődés ugyanis - mind a hazai, mind a külföldi piacokon - erősen lecsengőben van. Ennek az okára magyarázatot nem tudunk adni, bár érdekesnek tartjuk, hogy a hasonló kategóriát képviselő Commodore 64 máig is osztatlan sikernek örvend...
Természetesen sorozatunkat nem kívánjuk megszüntetni - tovább folytatjuk, hiszen még rengeteg, eddig még nem közölt információ van a Spectrum-mal kapcsolatban és a különböző software-ek gyártása sem szűnt meg. Ennek a törekvésünknek az eredménye a sorozat 6. kötete.
Felépítésében és tartalmában az eddigi jól bejáratott módszert vettük alapnak. Az örökéletpoke-ok már az első kötetben is nagy sikert arattak, valószínűleg ez most sem fog elmaradni.
A mikrolexikon az 5. kötet óta piacra került játék- és felhasználói programokat tartalmazza alfabetikus sorrendben. A mikrolexikon jelölései a 4. kötet mellékleteként megjelent, összevont lexikon jelölésein alapulnak.
A játékleírások részt - akárcsak az 5. kötetben - két részre bontottuk. Ennek első részében játékismertetők találhatóak, amelyek nem részletes leírást tartalmaznak az adott játékokról, hanem csak a kerettörténettel illetve az elinduláshoz szükséges néhány információval ismertetik meg az olvasót.
A 4. kötet játékleírásaiban túlnyomórészt az akció-, az 5. kötetben pedig a kalandjátékok rajongóinak igyekeztünk a kedvébe járni. Ennek megfelelően most a stratégiai és harci szimulációs játékok híveinek szolgálunk néhány csemegével.
A felhasználói rész szintén alapvetően két részre osztható: az első részében 2 nagyszabású rajzolóprogram, a másodikban pedig a legismertebb adatbáziskezelő-programok teljes felhasználói útmutatója kapott helyet.
Az utolsó fejezet az Enterprise-tulajdonosoknak szól: itt egy lexikon-szerű felsorolást találhatnak az általunk teszteli, a Spectrum-emulátorral kompatibilis programokról, az Enterprise-on megjelent Spectrum-átiratokról, valamint arról, hogy egyes programokhoz az LSI ATSz. játékos könyvsorozataiban hol jelent már meg információ.
Bízunk abban, hogy az olvasók tábora jelen kiadványunkat is hasonló sikerrel fogatíja, mint az ezt megelőzőeket.


Tartalom

Vissza