Zub

1986 - Mastertronic

akció, ügyességi

Forrás:
Spectrum Világ 25. rész

Spectrum (128k)

Zub-nak, egy genetikailag kifejlesztett, vakmerő "küzdő-gépnek" a feladata, hogy királya számára elhozzon egy bizonyos zöld szemet. A szem a 10. bolygón található. Mi az 1.-ről indulunk. Itt felfelé kell haladnunk, úgy, hogy ráugrunk egy treptnire, leguggolunk, és addig megyünk jobbra v. balra, amíg nem találunk egy magasabban lévő treptnit, melyre felugorhatunk. A legfelső színen három treptni is van, és attól függően, hogy melyikre ugrunk, különböző bolygókra juthatunk. Ez látható a térképen: ha pl. az 1.pályáról a 3.-ra akarunk menni, nézzük meg, hogy melyik nyíl mutat oda. Ez a nyíl K, azaz "Közép" betűvel van jelölve, tehát ha a középső treptnire ugrunk fel a pálya végen, a 3.bolygóra jutunk. Itt majd a jobboldalira kell felugornunk, hogy a 4.-re kerüljünk.
Már a játék elején kapcsoljuk be a radart ('0'), mert így láthatjuk az ellenség(ek)et és saját magunkat is, valamint jobban tudunk vigyázni, nehogy a pálya szélére érjünk, mert ott áramütést kapunk.
A legrövidebb út: 1-3-4-6-7-9-10', és ugyanez, csak fordítva visszafelé. (A végén közlik, hogy a király negylelkűen megadta a Zub-féléknek kijáró legnagyobb "díjat". (Zub-ot hajnalban kivégezték...)

A programban a '2', '4', '6' és '8' billentyűket kell megnyomni az örökélet érdekében.
Ha ennél is egyszerűbben szeretnénk teljesíteni a játékot, a POKE 37473,201 hatására nem lesz ellenség a pályán. (De akkor hol a játék!?)

Térkép