Zombie Calavera Prologue

2010 - Ubhres Productions

akció, mászkálós

Spectrum (48k)

 

 

A történet helyszíne Ataualtepec, egy csendes kis falu Mexikóban. Az unalmas faluban ijesztő dolgok vettek kezdetet, azután, hogy Pallejo Martinez drogbáró éppen ide költözött. A falusiak először csak sötét szertartások nyomaiba bukkantak a drogbáró farmja körül, ami - hogy, hogy nem - a helyi temető mellett fekszik. Sötét árnyak suhantak át a város határában. Hamarosan olyan pletykák kaptak szárnyra, hogy Pallejo egy azték pap reinkarnációja(!), aki sátáni szertarásokat tart, hogy feltámasztott halottakból verbuváljon legyőzhetetlen magánhadsereget. Santos Giménez temetőőr eleinte nem hitt a pletykáknak, csak amikor zombik és démonok másztak ki körülötte a földből... De akkor már késő volt: Ataualtepec lakosait - köztük Santos feleségének - lemészárolta a sötét sereg, lelküket elrabolták. A szétmarcangolt testek felett kísértetek lebegtek. Santosnak azonban sikerült elrejtőznie, így egyedüli túlélőként szemtanúja volt annak is, ahogy Pallejo az elrabolt lelkekkel elhagyja ezt a világot és átlép a Purgatóriumba, hogy befejezze ördögi tervét (ezt lehet még fokozni.???). A fekete mágia azonban Santosra is hatott: hiába élte túl a szörnyű éjszakát, a hús lassan lehullott csontjairól. Már csak felesége lelkének megmentésére tudott gondolni.
Ahhoz, hogy Santos bejusson a Purgatóriumba és megmentse felesége lelkét, a temetőben felállított 16 keresztből merített spirituális energiára van szüksége. Hátráltató tényező, hogy a temetőben a zombi- és démonsűrűség per pillanat magasabb a sokéves átlagnál. Santos ugyan rendelt az interneten egy zombi-pusztító fegyvert, ezzel, pár találattal elpusztíthatja ezeket a lényeket, korántsem biztos, hogy ez jó ötlet: az elpusztított zombik helyett rövid idő elteltével démonok jelennek meg. A zombik legalább buták, kiszámíthatóan mozognak, a démonok azonban kiismerhetetlenül repkednek és gyorsak! Jó sok lövéssel a démonokat is elpusztíthatjuk, de szinte azonnal új jelenik meg helyette. (Ha visszamegyünk egy korábbi helyszínre, ahol elpusztítottuk a zombikat, már a démonok maradnak ott!
Ha ellenséggel érintkezünk, vagy a játéktér legaljára esünk, energiánk fogy, mely kezdetben 66 egységből áll. Egy életünk van, ha elfogy az energiánk, vége a játéknak! Energiánkat a korábban felvett feszületek helyén véletlenszerűen megjelenő üvegcsék tartalmának elfogyasztásával pótolhatjuk (de 66 egységnél több nem lehet). Ha felvettünk egy feszületet, sétálgassunk oda-vissza két képernyő között, amíg meg nem jelenik a flakon. Egy feszület helyén csak egyszer jelenik meg üvegcse! A 16. feszület felvétele után vége a játéknak.
A játékképernyő alatt bal szélen energiánkat, középen az eddig felvett feszületeket, jobb oldalon az elpusztított zombikat számolja a program.

Irányítás:
Billentyűzet (O - balra, P - jobbra, Q - ugrás, SPACE - tűz),
KEMPSTON, INTERFACE II. botkormány illesztő.

Végtelen energia: POKE 44688,0; POKE 50449,0

Térkép