Y.S. Capers

1990 - Your Sinclair

akció, lövöldözős

Spectrum (48k)

Az alább bemutatásra kerülő játék bizony előkelő helyet foglal el az idióta játékok toplistáján. Értelme nincs sok, pontosabban csak annyi, mint a nagy sikerű Operation Wolf-nak, ugyanis hasnoló elmés feladatok várnak a tisztelt játéksora. A játék nehézségi szintekből áll, minden szint egy képernyő. Célunk meghatározott ideig életben maradni. A lőszert nem számolja a program, így javasolt a tűz gomb folyamatos nyomvatartása.
A programról szólva érdemes kiemelni a grafikát, amely nem nevezhető éppen fantasztikusan kidolgozottnak, viszont annál humorosabb jelleget öltött. Ellenfeleink kinézete egyszerűen borzasztó (ez most pozitív jelzőként értendő)... Áldozatainkat lehetőleg még azelőtt elimináljuk, mielőtt felénk lőnek. Ha ez mégis megtörténik, a képernyő az energiánkat jelző csík (POWER) állapotában csökkenést fogunk tapasztalni. Energiánkat a játék folyamán nem tudjuk pótolni! Pontszámunk (SCORE) minden eliminált ellenfelünk után gyarapszik, illetve egy szint teljesítésekor jutalom pontot kapunk. A TIME jelzi, meddig kell még kitartanuk az adott szinten.
Az irányítás kiválasztásával nem lesz gondunk, a játék indításához a Kempston botkormány tűz gombját kell megnyomni. Játék közben a C megnyomásával a tinta színét tudjuk változtatni.

Bár nem valószínű, hogy a programmal bárki hosszabb időt eltöltene, a "biztonság kedvéért" nem maradhat el a szokásos örökenergia-POKE:

Nem fogy az energiánk:
POKE 61920,0
POKE 61946,0