Xen

1987 - Sparklers

Űrhajós, lövöldözős

Spectrum (48k)

Átlagos shot'em up játék. A program egyetlen érdekessége a grafikai kivitelezés: a Spectrum attribútum grafikájával elég nehezen megvalósítható ebben a játékstílusban a színes kivitelezés, a készítőknek mégis sikerült. Ez sajnos azt vonja maga után, hogy a mozgatás egy kicsit darabos (karakkterenlént scroll-ozódik a képernyő). Magáról a programról sok jó nem mondható el... Az ellenséges kötelékek folyamatosan érkeznek fentről és egyre vadabb formációkban repkednek. A tűz megnyomásával egyszerre lőhetünk a repülő ellenfelekre, és szórhatunk bombákat az alattunk elrepülő űrbázisra. (A célkereszt a bombavetést segíti.) Bombát szórni a legtöbb tereptárgyra teljesen felesleges, csak a képen látható lila "ágyúcsöveket" tudjuk vele megsemmisíteni. Ezt viszont érdemes lőni, mivel ha 6 ilyet lebombázunk, kapunk egy plusz életet! A BASES feliratú számláló a megsemmisített "ágyúcsöveket" számolja.
A játék sajnos nagyon nehéz, nem nagyon lesz benne sikerélményünk a színes "herkentyűk" szédítő repkedésébe amúgy is hamar belezavarodunk. A hangok is a felejthető kategóriát képviselik. A játéknak egyébként nincsen vége, ha végigrepültünk a pályán, kezdődik elölről. (A készítők nyílván úgy gondolkoztak, hogy ilyen nehéz játéknak felesleges bármiféle befejezést írni...)

A játékot Kempston, Protek, Sinclair botkormány illesztővel, vagy billentyűzettel irányíthatjuk(Q - balra, W - jobbra, O - fel, K - le, P - tűz). A billentyűzet átdefiniálható.

Örökélet: POKE 34814,182