Xarax

1988 - Firebird Software Ltd.

akció, lövöldözős

Spectrum (48k)

Átlagos színvonalú shoot-em-up játék, egy kicsivel jobb grafikával. Aki játszott a Slap Fight-al, Terra Cresta-val, Xevious-al, annak nem jelent újdonságot az előttünk álló feladat. Egy ellenséges bolygó felett kell amortizálni a gonosz idegenek haderejét, ezzel a hőstettünkkel megmenthetjük a világot a biztos pusztulástól, stb., stb. Űrhajónk lézerfegyverrel, és bombákkal van felszerelve. A lézerfegyver csak a légi-egységek ellen vethető be, a bombákkal a földi harcállásokat tudjuk megsemmisíteni. (A célkereszt a bombavetést segíti). Arra figyeljünk, hogy a második szinttől kezdve vannak olyan egységek, melyeket nem tudunk kilőni! 10000 Pontonként jutalom életet kapunk. Felvehető extrák most nincsenek.
A játékot billentyűzettel, vagy botkormánnyal irányíthatjuk. (1 - fel, Q - le, 0 - jobbra, 9 - balra, M - tűz, X - bombavetés) A billentyűzetet szabadon definiálhatjuk, ezt akkor is tegyük meg, ha botkormánnyal kívánunk játszani, a bombavetést érdemes külön billentyűre beállítani. (Ha nem állítjuk be az irányítást, a botkormánnyal történő játék esetén a tűz hosszú nyomvatartásával szórunk bombákat, ami nem túl szerencsés!) (Ha bekapcsoltuk a Kemspton botkormányt, a billentyűzetdefiniálásnál a program azt is figyeli.) A játékot egy vagy két játékos játszhatja.
CAPS SHIFT + SPACE - játék szüneteltetése:
     1 - hang bekapcsolása, 2 - hang kikapcsolása,
     3 - kilépés a játékból, visszalépés a menübe,
     ENTER - játék folytatása.

Akik szeretik az ilyen stílusú játékokat, azoknak érdemes kipróbálni! A küldetés nem jelent lehetetlen kihívást, a játszhatóság is jobb az átlagosnál (az is örvendetes, hogy a tűz gombot nyomhatjuk folyamatosan, nem kell szétnyomkodni a billentyűzetet...)

Örökélet: POKE 41352,0