Wizard's Warrior

1983 - Mastertronic

Ügyességi

Spectrum (48k)

Bizonyára sokan ismerik C64-en a Wizard of Wor c programot. Bár a Grafika nem volt már akkor sem valami nagy durranás, remekül el lehetett vele szórakozni, amikor barátunkkal egyszerre ketten aprítottuk a szörnyeket. Nos ez a program megpróbál hasonlítani a Wizard of Wor-ra, de sajnos épp a lényeg marad ki belőle. A grafika maradt a nagy semmi, a hangok felejthetők, de nem lehet ketten játszani! (Akkor meg minek?) Mindettől függetlenül el lehet vele szórakozni. Amolyan tipikus, korai programocska 1983-ból.

Betöltés után kérhetünk instrukciókat, majd beállíthatjuk az irányítást: AGF joy, Kempston joy, vagy billentyűzet.
Indulhat a játék! Célunk az ellenséges szörnyek, varázslók elpusztítása a labirintusokban. A pályát elég érdekesen (sematikusan) láthatjuk, a labirintus jobb alsó sarkában láthatóak az embereink. Körülöttünk ellenfeleink rohangálnak össze-vissza, időnként lőnek egyet. A labirintus alatt középen láthatjuk, hogy hányadik szinten vagyunk, ez alatt pedig egy radar. Bizonyára sokan felkapják a fejüket, hogy minek radar egy ilyen programban? Némelyik ellenfélnek meg van az a szórakozása, hogy időnként láthatatlanná válnak. Ilyenkor, -bár csak a radaron láthatóak- ha nekünk jönnek, vagy lelőnek elvész egy életünk, mintha csak láthatóak lennének.
Ellenfeleink ellen lőfegyvert vethetünk be: javasolt az össze-vissza lövöldözés, mivel amúgy is végtelen lőszerünk van. Sietnünk kell, mert a tempó egyre gyorsul. Ha az összes lényt lelőttük, megjelenik egy fő-gonosz, aki eszetlen tempóban rohangászik, közben lövöldözik, ráadásul -mint az imén említettük- nem mindíg látható. Ha őt is kiírtottuk jöhet a következő labirintus.
Az ellenfelekért a következő pontszámokat kapjuk:
kék harcos
100 pont
sárga harcos
200 pont
fehér harcos
500 pont
mágikus sas
1000 pont
varázsló
2000 pont