Wild West

1983 - Omega Software Ltd.

akció

Spectrum (48k)

Tumbleweed Gulch egy unalmas, vadnyugati város. A legtöbb helybéli törvénytisztelő, de a város közelében garázdálkodó banditák sok gondot okoznak a lakosoknak és immáron nekünk is, a város új sheriffjének. Kirabolják az embereket, éjszakánként a városban lövöldöznek. Ez tarthatatlan állapot, ezért elhatározzuk, hogy jelentősen javítjuk városunk közbiztonságát. Errefelé ennek csak egyetlen módja van...
Egyszerű, de ötletes grafikájú játék, mely némileg hasonlít a Highnoon-ra. Itt viszont nehezebb dolgunk van, mert egyszerre több bandita támad ránk. Feladatunk, hogy az egymás után következő képernyőn valamennyi banditát eltaláljuk. Ilyenkor automatikusan a következő képernyőre kerülünk. Ha forró a helyzet, átrohanhatunk (tetszőleges irányban) egy másik képernyőre, de ennek sok értelme nincs, mert a lelőtt ellenfelek újraélednek, ha visszatérünk a korábbi helyszínre. Egy nehézségi szint öt képernyőből áll, utána kezdődik elölről a lövöldözés, de több ellenféllel.
Túlélési esélyeinket jelentősen növeli, hogy a hatlövetű Colt-pisztollyal bravúrosan bánunk, így tűzgyorsaságunk páratlan. (Ráadásul muníciónk is végtelen.) A banditák véletlenszerűen mozognak. Az nem baj, ha ütközünk egy banditával, de ha eltalálnak, elvész egy életünk. (Életeinket a jobb felső sarokban látható nyilak jelölik). A tereptárgyakat szét tudjuk lőni, kivéve a fekete sziklákat, melyek így fedezéknek is alkalmasak. Némely helyszínen pontszámunkat némi pénzmennyiség (Dollár-jel) felvételével gyarapíthatjuk.

Irányítás:
A játékot irányíthatjuk billentyűzettel (Q - fel, Z - le, I - balra, P - jobbra, SPACE - tűz), vagy Sinclair, Kempston botkormánnyal. A játék tetszőleges billentyű megnyomásával indítható.