Who Dares Wins II.
(Hard Commander)

1986 - Alligata Software Ltd.

Akció

Spectrum (48k)

Enterprise

Ha betöltjük az Alligata Software -nem igazán ismert- játékát, azonnal deja-vu érzésünk támadhat. A program kísértetiesen hasonlít egy régebbi - nagy sikert aratott- programhoz: a Commando-hoz. Sajnos a program nem éri el a nagy előd színvonalát, ettől függetlenül jó szórakozást nyújthat, elsősorban azoknak, akik szeretik a lövöldözős akció programokat. A program egyébként annyira hasonlít a Commando-ra, hogy szinte ugyanaz: Megyünk felfelé és elimináljuk az utunkba akadó ellenséges erőket (ez a"szalonképes" kifejezés az őrült mészárlásra utal...). A játék 8 nehézségi szintet tartalmaz. A nehézségi szintek nem állnak sok képernyőből, de a játék igen nehéz, egy darabig biztos el leeszünk vele.
Az ellenséges katonák időnként fedezék mögött várják érkezésünket, vagy éppen aknavetővel szórják ránk a szórnivalót. Újdonság viszont, hogy minden nehézségi szinten találkozhatunk egy fához kikötözött foglyot, akit némi jutalompontért cserébe megmenthetünk. (Ha nem sikerül, az sem baj...). A szint végén egy nagyobb csoport katona ugrik ránk, akiket leküzdve teljesítettük a feladatot. Egy jó tanács: ne menjünk a vízbe, mert talpig vasban nem tudunk úszni!
Fegyverzetünk gépfegyverből, és gránátokból áll. Gépfegyverünkhöz végtelen számú lőszer áll rendelkezésre, a gránátból viszont korlátozottak a készleteink. Szerencsére ezt az itt-ott felvehető utánpótlás-csomagokból pótolható. Gránátot a tűz gomb hosszú nyomva tartásával tudunk hajítani, abba az irányba, amerre nézünk.
A játékot billentyűzetről, vagy Kempston, Interface 2 botkormányokkal játszható. A billentyűzetet tetszés szerint átdefiniálhatjuk.

Az Enterprise változatot Hard Commander-nek hívják (és a Green Beret címképernyőjével töltődik a program). Ezt leszámítva az Ep-s változat megegyezik a Spectrum változattal.

Örökélet: POKE 50833,0
Végtelen gránát: POKE 51847,0

Térkép: 1. szint, 2. szint, 3. szint, 4. szint, 5. szint, 6. szint, 7. szint, 8. szint