Weetabix Versus the Titchies

1984 - Weetabix Ltd.

ügyességi

Spectrum (48k)

A programot leginkább egy meglepő témájú Galaxian-játéknak lehetne definiálni. A játék főhőse és témája idehaza talán kevésbé lehet ismert: a név egy angliai céget takar, ami teljes kiőrlésű gabonapehely-készítményeket forgalmaz. A '80-as években a szintén Weetabix névre hallgató kabalafigurájuk állandó harcban áll a Titchies (alacsony, törpe) figurákkal. Nincs ez másképp egyetlen kiadott (erősen reklám célzatú) játékukban sem (amit a Romik Software készített).
14 harcias Titchies sorakozik fel a képernyő felső részén, akik - miközben repkednek - villámokat szórnak felénk. Weetabix nem tud repülni, csak jobbra-balra oldalazni. Fegyverünk nincs, de a képernyő véletlenszerű helyén megjelenő rakétákat magunkhoz véve, alkalmas pillanatban és pozícióban kilőhetjük. Weetabix igencsak komótosan mozog, így több villám is eltalálhatja. Ezek ellen a pajzs használatával védekezhetünk, amelyet tetszőleges ideig használhatunk, de amíg a fejünk felett van, mi sem tudunk semmit sem csinálni. A minket ért találatok és a pajzs használata energiánkat (NEET WEET) fogyasztják, ami, ha teljesen elfogy, véget ér a játék.
Ha elfogynak a támadók, új szint kezdődik, harciasabb ellenfelekkel és feltöltött energiával.

Irányítás:
Billentyűzet: Z - balra, X - jobbra, M - tűz, SPACE - pajzs (nyomva kell tartani).
A menüben a 'C' megnyomása után választhatunk KEMPSTON, PROTEK vagy SINCLAIR illesztőt is. Ha botkormányt választunk, a pajzsot a botkormány előre döntésével használhatjuk.