Vector Ball

1987 - Mastertronic Added Dimension

sport

Spectrum (48k)

A programban a SkateBall-hoz hasonlóan futurisztikus labdajátékban vehetünk részt. Nemcsak a játék, a kivitelezés is "futurisztikus", aki nem rajong az ilyen játékokért, annak is érdemes megnézni! A játékban 2 robot játszik egymás ellen (passzolgatásra tehát nem lesz gondunk). Kapu nincs, célunk a labdát az ellenfél alapvonalánál található 'GOAL' feliratú mezőre rúgni.

Betöltés után, a SPACE megnyomás után az első dolgunk a két játékos irányítását kiválasztani. Az első játékost 'COMPUTER'-re állítva a gép ellen játszhatunk, vagy billentyűzet (Q, A, O, P, M), illetve KEMPSTON, FULLER, (INTER)FACE II, CURSOR illesztő a választék. Sajnos, nem tudjuk mindkét játékos irányítását INTERFACE II-re állítani, mert a program csak az 1. botkormányt figyeli! (Az egyik játékosnak tehát marad a billentyűzet...)
A PREFERENCES menüpontban először a játék típusát választhatjuk ki. Ez csak a pálya "domborulati viszonyait" befolyásolja, a szabályok mind a négy esetben ugyanazok. Ezután a mérkőzés hosszát állíthatjuk be (3 / 5 / 7 perc). A játékot a SPACE megnyomásával indíthatjuk.
A játékmenet rendkívül egyszerű: A botkormányt a kívánt irányba döntve roboghatunk a labdához. Az 1. játékos a fekete, a 2. játékos a fehér fejű robotot irányítja. A test-test elleni játék megengedett, a két robot hatalmas lökdösődést rendezhet. Ha megszereztük a labdát, megváltozik az irányítás! Ilyenkor nem tudunk mozogni (nem sétálhatunk be a gólvonalra a labdával), a jobbra-balra irányokkal tudunk forogni, a le-fel megnyomásával a lövés erejét állíthatjuk (a lövéserőt lemérhetjük azon, milyen magasra csúszik robotunk feje). A tűz megnyomásával lőhetjük el a labdát.

Sajnos a játék igazán csak két játékos esetén élvezetes, mivel a gép nagyon elver minket! Két játékos bénázása viszont érdekes látvány...