1997 - MGS Software

ügyességi

Spectrum (128k)

Bomber Man rajongóknak okozhat kellemes perceket az Ugly Blaster! Végre valóra válik (???) régi vágyunk: barátunk ellen játszhatunk, azonban sajnos a gép ellen, egyedül nem tudunk játszani a programmal. A program kivitelezése első osztályú: betöltés után egy rövidebb, humoros intro-t tekinthetünk meg, a játék közben végig szól a 128K-s zene.
A játék tetszőleges billentyű megnyomására indul, vagy az 'R' megnyomásával beállíthatjuk a két játékos irányítását. (Ezt betöltés mindenképpen tegyük meg, mert a számbillentyűkkel való irányítás nem túl kényelmes!) Itt sorban meg kell adnunk az egyes irányokhoz tartozó billentyűket, de a program kezeli a Kempston és Sinclair interface-eket is! A legpraktikusabb megoldás, ha Sinclair interface-el, két botkormánnyal tudunk játszani.
A játékmenet - ha lehet - még izgalmasabb lett a Bomber Man óta! A véletlenszerűen generált labirintus két átellenes pozíciójábol indul a fehér és fekete játékos. A győztes az lesz, aki három fordulóban fel tudja robbantani ellenfelét. (Eddigi győzelmeinket a jobb oldalon megjelenő serlegek jelzik). A kirobbantott téglafal helyén időnként felvehető extrák is maradnak, melyek tűzerőnket fokozzák:

  • Kezdetben egyszerre csak egy bombát tudunk lerakni, de ha felvesszük a kék színű bombákat, ez fokozódik (először kettőt, hármat, stb. bombát tudunk egyszerre lerakni).
  • A piros lángnyelveket felvéve a bomba hatóerejét fokozhatjuk. Ezzel vigyázni kell, mert ha több ilyet felveszünk, kevés időnk marad, hogy biztonságos távolságba érjünk a bomba robbanása előtt!
  • A fekete halálfejet inkább ne vegyük fel, mert elvész az összes megszerzett extránk.

Ha pl. bomba hatóerejét fokozó (piros) extrát nem szeretnénk felvenni, de az ellenfelünknek sem akarjuk meghagyni, fel is lehet robbantani! A megszerzett extrák a forduló végéig maradnak csak meg (vagy a halálfej felvételéig).
Ha egy fordulóban hosszabb ideig nincs döntés, a program bekapcsolja a "MORTAL MODE"-ot, ami azt jelenti, hogy a tűz gomb folyamatos nyomva tartásával mindkét játékos tetszőleges számú bombát rakhat le egyszerre! (Ez elég "mókás" lesz két "harcedzett" játékos küzdelme esetén...)