UFO

1984 - Yoav Kaveh

ügyességi

Spectrum (48k)

A program nem más, mint a klasszikus bombázós játék, UFO-s körítésben. Az egyre lejjebb ereszkedő csészealjból kell bombát szórnunk az alattunk elterülő városra. Pontosan kell céloznunk, hisz sietnünk kell, nehogy egy magasabb házba ütközzünk. A küldetés addig tart, amíg földet nem érünk a képernyő jobb alsó sarkában, tehát minden házat el kell pusztítanunk. (Ha ütközünk, vége a játéknak.)
Egyedi ötlet, hogy emelkedni is tudunk, amíg el nem fogy az üzemanyagunk! Erre szükség is lesz, hisz a bombák nem túl hatásosak, egy bomba csak pár emeletet rombol le.
A menüben beállíthatjuk a nehézségi szintet (1-9), ami a házak magasságát befolyásolja, valamint a sebességet (1-7). Bár a program BASIC-ban íródott, de a 7-es fokozatban már így is játszhatatlanul gyors, a leglassabb 1-es sebességgel meg meglepően könnyű (az emelkedés lehetősége miatt). Akit érdekel, a programfutás megszakítása után kilistázhatja a programot.

Irányítás: 0 - bombavetés, 7 - emelkedés.
H - játék szüneteltetése (S - folytatás), A - játék megszakítása. A szintek között megjelenő "SCROLL?" kérdésre az ENTER megnyomásával folytathatjuk a játékot.