Supertrux

1988 - Elite Systems Ltd.

Autóverseny

Spectrum (128k)

Abban a kalandban lehet részünk, hogy indulhatunk az Európát átszelő SUPERTRUX kamionversenyen! A verseny átszeli az egész kontinenst: a verseny London-ból indul, majd Párizs, Vosges (francia megye), Brüsszel, Róma, Madrid, Velence, Pizza érintésével juthatunk el Athénba, attól függően, milyen útvonalat választunk. A verseny természetesen szakaszokra van osztva, a szakaszokat megadott időn belül kell teljesíteni, különben kiesünk a további versenyből. A pályán nem csak mi vagyunk, ellenfeleink hozzánk hasonló súlycsoportú kamionok. Helyenként sajnos útfelújítások mentén kell elhaladnunk, ahol útakadályokat is kerülgetnünk kell. Sebességváltó nincs, van viszont "elektronikus mitfárer": a bal felső sarokban nem csak a következő kanyart jelzi a gép, hanem a bukkanókat, útakadályokat is.
Bár a kivitelezés jónak mondható (igaz, a grafika nem túl változatos), a játék sajnos a teljesen átlagos színvonalat hozza, és az irányítás sem sikerült túl jóra. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a szintidők is nagyon "szigorúan" vannak megállapítva, a játszhatóság is csak gyenge közepes... Sajnos a kamionunk nem igazán úgy viselkedik, ahogy elképzelné az ember és az ütközések figyelése is néha "érdekes". Ha elérjük a célt, a játék nem ér véget, ünneplésre ne is számítsunk, hanem Londonból indulunk újra. Valami ünneplést azért megérdemelne a játékos...

Kamionunkat billentyűzettel, vagy Kempston, Sinclair Cursor botkormányillesztővel irányíthatjuk.  A billentyűzetet szabadon definiálhatjuk (a tűz billentyűt is, bár a játékban nincs funkciója...) Arra figyeljünk, hogy ha a K megnyomásával Kempston illesztőt választunk ki, ne nyomjuk túl hosszan a billentyűt, mert a főmenübe visszatérve a program a billentyűzet kiválasztásra ugrik (ez különösebben nem szimpatikus megoldás...)!
SYMBOL SHIFT + 0 - játék szüneteltetése,
SYMBOL SHIFT + 1 - játék megszakítása, visszalépés a meübe.

Nem fogy at idő: POKE 25135,0