Superted
The Search for Spot

1990 - Alternative Software

Akció

Spectrum (48k)

Magyarországon kevesen ismerik az 1982-ben útjára indított rajzfilmsorozatot. Superted egy "gyártási hibás játékmackó", amit ugyan kiselejteztek, de az űrből érkező Spotty-nak köszönhetően életre kelt, majd különleges, Superman-hez illő lépességekre tett szert (pl. tud repülni). Visszatérő ellenfelük egy Pete névre hallgató, gonosz, texasi cowboy, aki a számítógépes szereplésükre különösen gonosz tervet forralt ki: egy óvatlan pillanatban elrabolta Spotty-t. A két jó barát azonban csak együtt erős, elválasztva Superted is sokat vesztett erejéből, különleges képességei közül csak a repülés maradt meg, bár -végszükség esetében - ellenfeleinknek még mindig adhatunk egy hatalmas pofont.

A játék kezdetekor még láthatjuk az autót, amibe betuszkolták barátunkat. Feladatunk üldözőbe venni az emberrablókat és ki kell szabadítanunk barátunkat. Az első szint lakájos erdei házunktól indul, egy erdő felett repülve kell üldöznünk a száguldó autót. Pete azonban semmit sem bíz a véletlenre, így számtalan ellenséget állított az utunkba, melyeket ki kell kerülnünk. Ha valaki a közelünkbe kerülne, egy pofonnal még megpróbálhatjuk elhesegetni, de ez kockázatos vállalkozás, jobb a kerülgetés. Időkorlát nincs, a szint vége felé utolérjük az autót, de elérni nem tudjuk. (Itt jegyzem meg, hogy a - hangjelzés mellett - villogó piros "lámpa" egyfajta távolságmérő). Az első szint végén az autó egy rakétánál áll meg, és amíg barátunkat betuszkolják az űrhajóba, Pete jobbkeze, egy óriási csontváz próbál minket feltartóztatni, bunkóval hadonászva! Őt csak több pofonnal tudjuk ártalmatlanná tenni, de sajnos az utolsó pillanatban az űrhajó fel tud szállni, így az üldözés folytatódik a második szinten.
A második szint már az űrben játszódik. Itt már "fokozódik a nemzetközi helyzet", azaz az ellenfeleink aktivitása. Dolgunk természetesen ugyanaz mint eddig: jobbra repülve érjük utol az emberrablókat. Ez meg is történik a szint végén, itt azonban magával Pete-el kell boxmérkőzést vívnunk. (Így első ránézésre nem egy súlycsoportba tartozunk...

A játék, a rajzfilm témájából adódóan a kisebbeknek készült. (Ebből adódóan a két nehézségi szint egyike sem jelent lehetetlen kihívást.) Mindazonáltal az elsőosztályú grafikai kivitelezést az idősebb nosztalgiázóknak is érdemes közelebbről szemügyre vételezni!
A játékot Sinclair illesztővel játszhatjuk, vagy maradhatunk a billentyűzetről történő irányításnál (Q, A, O, P, SPACE)

Örökélet: POKE 40307,0

Térkép