Super Trolley

1988 - Mastertronic

akció

Spectrum (48k)

Enterprise

Ez egy rendkívül idióta játék, de egy darabig el lehet vele szórakozni. Arra semmiképpen sem lehet panasz, hogy a játék témája elcsépeltnek számítana: a játék főhőse (akit a játékos irányít) egy forgalmas bevásárlóközpont alkalmazottja, akinek minden áruházi teendőt el kell látnia. Az élet bonyolult a COLLETT HYPERMARKET minden szintjén. Itt állunk munkába, és a főnökünk mindjárt el is látott minket feladatokkal: rakjuk össze a polcokat, keressünk meg elszökött gyermekeket, kutyusokat. Mindezt az áruház bonyolult polcrendszerének labirintusában vagyunk kénytelenek megtenni.
Betöltés után az első dolgunk az irányítás kiválasztása. A játék Kempston, vagy Sinclair botkormánnyal is játszható. A játék indítása után egy információs táblát láthatunk, ami a következőket tartalmazza:

Ha árut kell kivinnünk, a következő feladatunk a dobozokra felragasztani az árcédulákat. Javasolt a tűzgomb folyamatos nyomvatartása. (Elég fáradt napja lehetett a programozónak, amikor ezt a részt kitalálta). Miután ez sikerült, kezdhetjük a játékot.
A játéktér alatt a következő kijelzők vannak:

A játék indulása után megjelenik főhősünk, maga előtt tolva egy bevásárlókocsit. A tűzgombbal felvehetünk, letehetünk tárgyakat (beleértve a kocsit is). Körülöttünk hamarosan megjelenik a vásárlóközönség. Vigyázzunk, hogy ne sokszor menjünk neki senkinek, mert különben kirúgnak minket (GAME OVER). A berendezésben kárt nem tehetünk, csak arra kell vigyáznunk, hogy a konzervdobozokat mi is fel tudjuk borítani! Ha a feladat áru kihordása, menjünk az üres pulthoz, engedjük el a kocsit, álljunk az oldalához, vegyük fel az árut, menjünk a pulthoz, és tegyük le az árut. Eme tevékenységünket addig ismételjük, amíg a kocsink ki nem ürül (teljesen feltöltjük a polcot). A feladatot akkor teljesítettük, amikor visszatértünk a kiindulóhelyre. (a térképen jele: CÉL) A nap utolsó feladata a szétszórt kocsik összerakása.
Most következzen a játékban szereplő tárgyak, és hogy hol találhatóak:

1 BEANS - zöldbab (B4, C3) 17 MILK - tej (C1)
2 BREAD - kenyér (B1, A3) 18 ONIONS - hagyma (C5)
3 BUTTER - vaj (F1) 19 PEAS - borsó (C4)
4 CABBAGE - káposzta (D5) 20 PET FOOD - állateledel (B5)
5 CARROTS - sárgarépa (C2) 21 PIES - pástétom (A1, A3)
6 CEREAL - kukoricapehely (E2, D1, D2) 22 POTATOES - krumpli (C5)
7 CHEESE - sajt (E1) 23 RICE - rízs (D4)
8 CHICKEN - csirke (E4, F4) 24 SAUCES - mártás (F1, F2, E1)
9 CHIPS - Chips (E3, E4) 25 SALT - só (E5)
10 CREAM - krém (A5) 26 SOUP - leves (B3, C1)
11 EGGS - tojás (A5) 27 STEAKS - hús (A2, B2)
12 FISH - hal (A3, B3) 28 STEW - párolt hús (B2)
13 FLOUR - liszt (D3) 29 SUGAR - cukor (E3, E4, F3)
14 FRUIT - gyümölcs (A5, B5) 30 WINES - bor (F3, F4, F5)
15 GATEAUX - torta (A3) 31 YOGHURT - yoghurt (D1)
16 LETTUCE - fejessaláta (D5)      

A feladat elvégeztével vissza kell térni a hátsó raktárszobába (CÉL), és a teljesített idő függvényében kapunk bonust illetve pontot. Feladatunka a HÉT hét napján teljesítjük. A hétfő csendes, békés, de később egyre mozgalmasabbá válik az életünk. A dolgok tetőpontja a szombat, heves rohangálással. A játék egyhuzamban nagyom hosszú, ezért minden nap végén lehetőségünk nyílik az állás elmentésére.
A grafika közepes, az animáció egy kicsit darabos. A hangok is átlagosak, ezek ellenére mindenképpen érdemes kipróbálni ezt az érdekes témájú játékot!

Térkép XLS formátumban