Super Stock Car

1990 - Mastertronic Plus

Ügyességi

Spectrum (48k)

Enterprise

Régebben igen népszerű játékstílus jeles képviselője a Super Stock Car. Autóversenyen vehetünk részt, azonban nem az autóban ülve követhetjük nyomon az eseményeket, hanem felülről. A kamera folyamatosan a mi autónkat követi. Ha a műfaj kedvelői a képekre tekintenek, jogosan csillan fel a szemük: a grafika nagyon szépen kidolgozott, de sajnos az irányításról hasonló jókat nem lehet elmondani.
A játék indítása után négy híres sportautó közül választhatjuk ki a nekünk tetszőt. Választásunk nem befolyásolja a játékmenetet (az összes autó ugyanolyan paraméterekkel rendelkezik), csak esztétikai érzékünk kielégítése végett van lehetőség a választásra.
Célunk a legtöbb versenyen való részvétel és persze a lehető legjobb helyen célba érni, így gyarapítva pontszámunkat. Minden verseny előtt közli a gép a nehézségi szintet, a körök számát, valamint a kvalifikációs időt. Ha a megadott idő alatt nem érünk célba, kiesünk a további versenyből. A továbbjutáshoz nem kell tehát megnyernünk a versenyt! Minden versenyen négy autó vesz részt, célbaérkezés után a következőképpen történik a pontozás: 1. - 2000 pont, 2. - 1000 pont, 3. - 500 pont, 4. - 100 pont.
A képernyő jobb oldalán a következő információkat láthatjuk:

  • DRIVER 1-2: A játékosok pontszáma.
  • A NAVI mezőben egy apró térképet láthatunk a versenypályáról, melyen az autók is jelölve vannak.
  • LAPS - A pályán megtett köröket jelzi.
  • TIME - A pálya teljesítésére rendelkezésre álló időnk.

A versenypályán helyenként nyilak jelzik a haladási irányt. Ez inkább érdekesség, a pályák nem túl bonyolultak. Mivel minden autó azonos sebességgel bír, a győzelem megszerzéséhez jó kanyarvételi technikával kell vennünk a kanyarokat. Ha a pálya széléhez ütközünk kipördülünk, ha egy másik autóval ütközünk lelassulunk. Kicsit furcsa, hogy akár egyhelyben is kanyarodhatunk...

Irányítás:
A játékot egy vagy két játékos játszhatja (felváltva.) Az irányítás billentyűzettel, vagy Sinclair, Kempston botkormánnyal lehetséges. A billentyűzet tetszés szerint beállítható.
Enterprise tulajdonosok a következőképpen választhatják ki a kívánt botkormányt:
Kempston = EXT1 külső botkormány
Sinclair = beépített potkormány.