Super Robin Hood

1987 - Codemasters

ügyességi, mászkálós

Forrás:
Enterpress 1991./3.

Spectrum (48k)

Enterprise

1247 december 24-e van, amikor is Huntington lordja Robert Earl lányát, Marian-t elrabolta a nottinghami seriff. Galád tettének célja, hogy tőrbe csaljon minket. Elindulunk, hogy a veszéllyel dacolva megmentsük egyetlen, a gyönyörűszép leányát, aki hetedhét határon híres volt szépségéről.
Ennyi a története a CODEMASTERS programjának. Betöltés után nyomjuk meg az 'O'-t. Sorban beállíthatjuk, hogy legyenek-e hangok, zene, illetve joystick-kal akarunk-e játszani. Ha igen, akkor kiválaszthatjuk a megfelelőt. Nyomjunk meg egy gombot (bármit az [O]-a kívül!), és máris kezdődhet a játék. Feladatunk hihetetlenül egyszerű! Nem más, minthogy a POPEPE-hez hasonlóan az összes szívet összegyűjtsük, és elvigyük az elrabolt leányhoz. Ehhez viszont fel kell vennünk minden kulcsot, mert a lifteket, illetve a mozgó talajokat csak így hozhatjuk működésbe, csak így juthatunk át rajtuk. A játékban vannak még érmék is, ezek az egészségünket növelik. (Ezt a jobb alsó sarokban láthatjuk.) Az akadályok közül a katonákat érdemes megemlíteni, akik fáradságot nem ismerve lövöldöznek a vakvilágba. A nyilaik elöl le tudunk gugolni. Őket le tudjuk nyilazni, de több lövés kell nekik. A többi ide-oda mozgó ellenséget (beleértve a kardos embereket), hiába lövöldözzük. A fel billentyűvel ugorni is tudunk, de vigyázzunk, mert ha egy kicsit is magasról esünk le csökken az energiánk.
Marian a Keleti toronyban raboskodik, a szívek összegyűjtése után ide kell eljutnunk, hogy teljesítsük a feladatunkat.

Irányítás:
A címképernyőn az 'O' megnyomásával állíthatjuk be sorban az opciókat: zene, hangok szóljanak-e, akarunk-e KEMPSTON botkormányt használni? Nemleges válasz esetén a billentyűzetet definiálhatjuk.
Az alapértelmezett billentyűzetkiosztás: A - balra, X - jobbra, K - fel - N - le, L - tűz.

Örökélet:

POKE 50516,62
POKE 50517,255
POKE 50518,0
POKE 50519,0
POKE 50520,0
POKE 50521,0
POKE 50522,0
POKE 50523,0
POKE 50532,255

Térkép