Super Pipeline II.

1985 - Taskset Ltd.

ügyességi

Spectrum (48k)

A Pipeline második része (mely immár megkapta a "Super" titulust is...) sok újdonságot nem hoz az első részhez képest, viszont a kivitelezés némileg eltér. A játék pörgősebb lett, hogy ez mennyire jó, mindenki döntse el maga (egy kicsit kaotikus jelleget ölt a játék...). Feladatunk természetesen változatlan: a csővezeték karbantartása, amíg a cső végén elhelyezett hordó(k) megtelnek. A minket bosszantó élőlények és életre kelt szerszámok most nem felülről potyognak, hanem egy másik, vékonyabb cső két végéről rohannak be a képbe. A különböző "vadállatok" csak minket bosszantanak, de a szerszámok (fúró, kulcs, gyorsvágó, stb.) elvághatják a csővezetéket. A javításhoz most is egy segédünket kell munkára bírni, melyből most már egyszerre kettőt is elkaphatunk. A 4. szinttől ismét találkozhatunk az első részből megismert rákkal (akit csak hátulról tudunk ártalmatlanná tenni). Emberkénk most már komolyabb aparáttal vág neki a munkának: nem csavarkulcsokkal dobálózunk, hanem szert tettünk valami komolyabb tűzerővel rendelkező fegyverzetre. A siker kulcsa most is az, hogy megtaláljuk az optimális pozíciót, ahonnan kedvünkre lövöldözhetünk. Érdemes tudni, hogy a le-fel mászás közben is tudunk lőni (hasonlóan az első részhez) de csak a tűz+ jobbra / balra billentyűkombinációval.
Tovább nehezíti amúgy sem könnyű dolgunkat, hogy minden ötödik szinttől kezdve a feltöltendő hordók száma eggyel növekszik (azaz az 5. szinten már két hordót kell feltölteni), ráadásul immár nem folyhat a sérült csövön veszendőbe korlátlanuk a felső tartályban lévő víz, mert egyszer csak azon vesszük észre magunkat, hogy a hordók nem teltek meg, de elfogyott a víz!

A menüben sajnos elmaradt a szint kiválasztásának lehetősége, de életeink számát most is beállíthatjuk 1 és 8 közötti értékre. A játékot irányíthatjuk billentyűzettel (O, P, Q, A, SPACE), vagy KEMPSTON, SINCLAIR, CURSOR botkormányillesztővel. Az '1' megnyomásával szüneteltethetjük a játékot.

Örökélet: POKE 36998,182
Sérthetetlenség: POKE 36980,24