1984 - Software Supersavers Ltd.

akció

Spectrum (48k)

Pete a parti őrség pilótája. Nem mondhatnánk, hogy unalmasan tellenek a napjai, bárhová is helyezik, ott valami katasztrófa történik. Feladata, hogy a bajba jutott embereket a helikoptere fedélzetére vegye. Ehhez csak ügyesen oda kell irányítani a gépét az integető, kalimpáló túlélőkhöz (a bódéba húzódzkodó embereket is meg kell mentenünk, tehát mindenkit, aki a felszínen mocorog). Minden szinten megadott számú embert kell megmentenünk (ld. MEN LEFT számláló), mielőtt kifogy helikopterünkből az üzemanyag. Ténykedésünket repkedő ellenségek nehezítik (az első 3 szinten pl. rakéták(!)). Ezeket ugyan kilőhetjük, de elfogyni sosem fognak... Természetesen kerülendő az ütközés valamennyi ellenséggel és tereptárggyal (beleértve pl. a felhőket is!). Az utolsó embert a fedélzetre véve a küldetés véget ér. Ilyenkor a megmaradt üzemanyagunk (időnk) függvényében jutalompontot kapunk.
Minden helyszínen 3-3 bevetést kell teljesíteni. A játéktér önmagában zárt, akármerre indulhatunk, ugyanoda jutunk. Hat helyszínt, vagyis 18 nehézségi szintet tartalmaz a program. Az egyes helyszínek azonos felépítésűek, viszont a grafikai elemek egyediek, felismerhetőek és bővelkednek humoros részletekben. A nehézségi szint nem jelent extrém kihívást, az irányítás nagyon jól van megoldva. Láthatóan a kisebb korosztályt célozza meg a program.
10000 pontonként jutalom életet kapunk.

Irányítás:
A menüben választhatunk billentyűzetet, KEMPSTON, PROTEK, ZX INTERFACE, FULLER botkormány illesztőket. A billentyűzet szabadon definiálható (alapértelmezés: O, P, Q, A, M, H - játék szüneteltetése).
A címképernyőn használható funkciók:
R - billentyűzet definiálása,
C - irányítás kiválasztása,
S - játék indítása.

Térkép