Subterranean Stryker

1985 - Insight Software

akció, lövöldözős

Spectrum (48k)

Enterprise

Nekünk, különlegesen kiképzett pilótának jutott a veszélyes feladat, hogy berepüljünk a föld alatti ellenséges bázisra, és kiszabadítsuk a fogva tartott társainkat. Repülőnk rendkívüli manőverező képességekkel rendelkezik, az energiapajzs pedig megvéd a kisebb ütközésektől, nem véd meg azonban a komolyabb ütközésektől találatoktól. A repülő ellenségekkel szemben lézerfegyverünk impozáns tűzerejével védekezhetünk.
Az ellenséges bázis öt egymás alatt elhelyezkedő szintből áll. A következő szintre levezető átjáró csak akkor nyílik meg, ha a fedélzetünkre vettük az összes raboskodó társunkat. (Ehhez egyszerűen csak közel kell repülni hozzájuk.) Minden szinten 8 fogoly raboskodik. Repülőnk üzemanyaga véges, a küldetés folyamán mindenképpen pótolnunk kell az elhasznált készleteket. Ezt az alsóbb szinteken található üzemanyagtartályoknál tehetjük meg. Ha túl sokat időzünk egy nehézségi szinten, az ellenség beméri pozíciónkat, és torpedóval megsemmisítenek (nincs kecmec.)!

A navigációt jelentősen megkönnyíti a képernyő alján elhelyezkedő térkép, melyen repülőnk, és a ellenséges repülők is látszanak. A térkép felett láthatjuk pajzsunk energiáját (SHIELD), és üzemanyagkészletünket is (FUEL).
A játékot irányíthatjuk Cursor, Kempston, Interface II botkormányillesztővel, vagy billentyűzettel:

Q, W, E, R, T - fel,
A, S, D, F, G - le,
CAPS SHIFT, Z, X, C, V - megfordulás,
L - tolóerő,
ENTER - tűz,
Y, U, I, O, P - játék szüneteltetése,
CAPS SHIFT + SPACE - kilépés a játékból.

A játék izgalmas, de sajnos nagyon nehéz, az átjárók nagyon szűkek, az idő rövid. A grafika közepes, de űrhajók sajnos nagyon villog.

Örökélet: POKE 63196,183

Térkép