1988 - Domark

Akció, űrhajós

Spectrum (48k)

Enterprise

A Halálcsillag megsemmisítése után a lázadók szénája meglehetősen rosszul áll. Mint tudjuk az uralkodó nem olyan elnéző mint Darth Vader nagyúr, ezért az egész flottáját szétküldi, a lázadók felderítésére. A lázadókra a jeges Hoth bolygón találnak rá, így azok ismét menekülni kényszerülnek. A Birodalom Visszavág alapján készült játék technikailag semmi újat nem tartalmaz az elődje a Star Wars-hoz képest, ugyanazt a Spectrum-on szokatlannak nevezhető grafikai "motort" használja, sőt még a zene és a menü is ugyanaz. Ennek megfelelően az irányítás kiválasztása senkinek nem okozhat nehézséget, és az sem meglempő, hogy a játék kezdetén három nehézségi szint közül választhatunk. Egy nehézségi szint négy részt tartalmaz. A film legizgalmasabb részének lehetünk részesei: a Hoth bolygó felszínén vívott csatát élvezhetjük végig.

 

Az első részben hósiklónkban ülve kell a birodalmi kutász-droidokat megsemmisítenünk, akik tűzlabdákat szórnak felénk. A képernyő tetején középen ezúttal is pajzsunk energiáját követhetjük nyomon, a jobb oldalon látható WAVE felirat sem jelent újdonságot (a nehézségi szintet jelöli). Bal oldalon felül a legmagasabb pontszámot, alatta a mi pontszámunkat láthatjuk. Újdonság, az első két részben a műszerfal alatti sáv, amely azt mutatja, mennyi van hátra a rész végéig.
A második részben a Star Wars filmek egyik felejthetetlen részét élvezhetjük végig, AT-ST és AT-AT lépegetők ellen kell küzdenünk (A havas tájat mindenki képzelje el maga elé...) A nagy, négylábú AT-AT lépegetőket csak a fejükre célozva tudjuk szétlőni, a kisebb AT-ST lépegetőknek a testére kell célozni. Amennyiben az AT-AT lépegetőket nem tudjuk kilőni, a lábaik közt átrepülve jutalom pontot kapunk. Mindeközben természetesen a tűzlabdákat is kerülgetnünk kell.
A harmadik részben már az űrben kell küzdenünk az ellenséges TIE-vadászokkal (ezt gyakorlatilag egy az egyben az első programból rakták át ide). A WAVE felirat fölött láthatjuk, hogy hány TIE-vadászt kell kilőnünk a jutalom-pontért.
Végül a negyedik részben az aszteroida-mezőben kell navigálni. (Persze az sem egy utolsó szempont, hogy életben maradjunk.) Életbenmaradási esélyeinket jelentősen csökkenti, hogy minden szikladarab felénk tart...
Ha egy részt jól teljesítünk, megkapjuk a JEDI szó egy betűjét. Ha egy nehézségi szint végén mind a négy betűt kiérdemeltük, jutalom pontot kapunk.

Végtelen energia: POKE 43624,0

Meglepetés!!!