Spyship SOS

1984 - Dynamic Software

ügyességi, lövöldözős

Spectrum (48k)

Az angol Dynamic Software (nem összetévesztendő a neves, spanyol Dinamic Software kiadóval!) - tartalmasnak éppen nem nevezhető - ténykedése során mindössze három programmal örvendeztette (?) meg a nagyérdeműt. Ebből csak kettő a játék, ilyen "mezőnyből" annyira nem nagy teljesítmény a legjobbnak lenni, főleg, hogy így is csak középszerű a produkció... A játékmenet alig összetettebb, mint a korabeli kvarcjátékok (és ez igaz a hangokra is...), ettől függetlenül egész értékelhető lövöldözés kerekedik ki a dologból. Esetleg tovább emelheti a játék "fényét", hogy használja a Currah MicroSpeech beszédszintetizátort.
Feladatunk, egy barlangban megsemmisíteni az egymás után (egyenként) érkező repülő csészealjakat. Mi csak a képernyő alján vízszintesen tudunk mozogni, a csészealjak felül, jobbról-balra repülnek át. A repkedésen kívül azért persze mást is csinálnak: kisebb, kék repülőket eregetnek. A kisebb kék repülők pedig bombákat szórnak, és néha lőnek is egyet-egyet. A játék előrehaladtával fokozódik a helyzet: egyre sűrűbben potyognak a bombák és a lövedékek, sőt, egy idő utána barlang mennyezetéről is elkezdenek szikladarabok hullani. Szerencsére mindent ki tudunk lőni, a legtöbb pontot persze a sárga csészealj éri. Az sem baj, ha átjut a képernyőn egy csészealj, életet csak akkor veszítünk, ha valami eltalál.
Egy dologra kell még figyelnünk: ha pár másodpercig egy helyben állunk, egy fehér lövedék pont a mi pozíciónkba csapódik be. Javasolt tehát folyamatosan mozogni...

Irányítás:
A menüben választhatunk KEMPSTON, SINCLAIR, FULLER, CURSOR botkormány-illesztőt, vagy koptathatjuk a billentyűzetet (Z - balra, X - jobbra, SPACE - tűz). A billentyűzet átdefiniálható.
CAPS SHIFT + SPACE - játék megszakítása.