Spiky Harold

1986 - Firebird Software Ltd.

Akció

Spectrum (48k)

Spiky Harold a szorgalmas sündisznó a télre készül. Feladatunk a lehető legtöbb ehető dolog összegyűjtése után bevackoni magunkat téli szálláshelyünkre. Spiky Harold nem válogatós, így étlapján minden ehető dolog szerepel a szőlőtől a madártojásokig (egy kis bort sem vetünk meg...).
Hőstetteink színhelye az erdő és az alatta megbúvó föld alatti járatok. A térkép bal felső sarkából indulunk begyűjtő-körutunkra. A játéktér 57 képernyőt tartalmaz, minden helyszínen egy ehető dolog várja becses személyünket. A téli szálláshelyünk a térkép jobb felső sarkában van (a térképen HOME felirattal jelezve). Ide kell eljutnunk a lehető legtöbb élelem összegyűjtésével. Spiky barátunk nem sokat teketóriázik, ha bármilyen ehető dolog van előtte (az előtte szó szerint értendő, ha ráugrunk az ennivalóra, nem esszük meg!), azt habozás nélkül befalja. A játékképernyő alatt az ITEMS felirat jelzi, az összegyűjtött tárgyakat. Bal oldalon az életeink számát láthatjuk. A kezdetben rendelkezésünkre álló 19 élet csak első pillantásra tűnik soknak, azonban nem árt tudni, hogy minden ami mozog, ártalmas az egészségünkre (beleértve a föld alatti potyogó vízcseppeket)! Jobb oldalon az időt méri a program, de a rendelkezésre álló 24 óra bizonyára elegendő lesz. A felvehető tárgyak közül meg kell említeni a sárga érmét (ugyanilyet látunk életeink száma mellett), ami felvéve egy jutalom életet kapunk, valamint a pohár bort, amit ha megiszunk, rövid ideig mozgáskoordinációs problémák lépnek fel hősünknél (összekeverednek az irányok).
A játék egy klasszikus gyűjtögetős játék, melyben a siker kulcsa, hogy mozgásunkat az "ellenfeleink" mozgásához igazítsuk. A játék elég nehéz, teljesítéséhez elsősorban végtelen türelmet kívánok! A feladat teljesítésére fordított időt persze lerövidíthetjük némileg az alábbi POKE-okkal.

Örökélet: POKE 34813,0
Sérthetetlenség: POKE 34808,24

Térkép