Spectipede

1983 - R&R Software Ltd.

ügyességi

Spectrum (16k)

A Centipede klónok népes táborának tagjai semmiféle változatosságot nem ígérnek, gyakorlatilag mindegyik ugyanúgy néz ki. Az eredeti, 1980-as Atari játék "jelképes" grafikáján nincs is sok "ragozni való", ennek ellenére minden kiadó igyekezett "meglepni" a közönséget egy-egy klónnal. Az itt bemutatásra kerülő programot később a Mastertronic is kiadta, biztos ami biztos... Az R&R Software programja egy jobban sikerült verzió, persze így is könnyen összetéveszthetjük más változatokkal. A játék lényegét kár ismét leírni, aki nem ismerné, elolvashatja a Rapedes ismertetőjében.

Betöltés után először irányítást kell választanunk:

  • Billentyűzet (CAPS SHIFT - balra, Z - jobbra, K - fel M - le L - tűz). Mazochisták használhatják a kurzormozgató billentyűket is.
  • KEMPSTON illesztő,
  • MIKRGEN illesztő.

A menü többet nem jelenik meg, a gép felváltva demót mutat, vagy egy információs lapot mutat. Az 'I' megnyomásával bővebb ismertetőt kérhetünk. A 'P' megnyomásával indíthatjuk a játékot. Ilyenkor még be kell állítanunk a játékosok számát (1-2). Játék közben a 'H' megnyomásával szüneteltethetjük a játékot (folytatás: 'P').
A játék egyébként valamelyest nehezebb, mit a többi verzió, némileg nagyobb a forgalom a játékképernyőn. 20000 pontonként jutalom életet kapunk, de maximum 5 életünk lehet.