Space Zombies

1983 - Mikro-Gen Ltd.

űrhajós, lövöldözős

Spectrum (16k)

A cím alapján érdeklődve várjuk, hogy kerülnek zombik az űrbe. Bár ez végül nem derül ki, viszont egy elfogadható színvonalú, 16K-s gépen is futtatható kis pif-puf kikerekedik a dologból. Feladatunk a támadó kötelékek megsemmisítése (1 nehézségi szint = 1 kötelék). Mi csak vízszintesen tudunk mozogni, ellenfeleink viszont az egész képernyőt berepülik, még mögénk is lejönnek. Egy-egy pillanatra elhagyhatják a képernyőt, de nem ússzuk meg a dolgot, visszajönnek! Sajnos elég fürgék, és lőnek is szorgalmasan. 2000 pontonként jutalom életet kapunk.
Érdekes ötlet, hogy a menüben három fokozatban állíthatjuk a játék sebességét: (F)ast / (N)ormal / (S)low. A játékot egy vagy két játékot is játszhatja felváltva, attól függően, hogy az '1' vagy a '2' megnyomásával indíthatjuk a játékot.

Irányítás: a betöltés után választhatjuk ki az irányítást. A választék nem túl bőséges, inkább jelképes: Mikro-Gen joystick-ot (ilyen vajon kinek van?), vagy billentyűzetet választhatunk: 2 - balra, 4 - jobbra, 0 - tűz.

Örökélet az 1. játékosnak: POKE 29553,0
Örökélet a 2. játékosnak:   POKE 29565,0