Space Warp

1984 - A.C.E. Software

Űrhajós, lövöldözős

Spectrum (48k)

Vaga kapitány (azaz mi) a Watchdog fedőnévre hallgató űrhajó pilótája, nagy bajba kerül! Az "Ötös szektorban" végzett felderítőrepülés közben egy eddig ismeretlen meteormező felé haladunk közel fénysebességgel. A számítógép lelassította ugyan az űrhajót, de kikerülni már nincs időnk az aszteroidamezőt. A gonosz Zeeton a közelben tartózkodó űrbázisáról látja szorult helyzetünket, és ellenünk küldi két legjobb pilótáját, csak hogy nehogy véletlenül megússzuk...
A sztori tehát sok fantáziát nem tartalmaz, a játék még kevésbé... A két folyamatosan támadó űrhajót és az egyre sűrűbben érkező lila meteorokat ki kell kerülnünk, vagy az űrhajókat megpróbálhatjuk megsemmisíteni (ha ez sikerül, nem sokat érünk el vele: újabb támad helyette). A támadó űrhajók bőszen lövöldöznek, cikázva, fentről lefelé repülnek, ha alul elhagyják a játékteret, felül jelennek meg. Elvileg a képernyő alsó harmadáig előre tudunk repülni, ez azonban egyáltalán nem célszerű, márt csak azért sem, mert legalul nem ütközhetünk össze a szemből érkező űrhajókkal!
Egyetlen célunk, hogy minél tovább életben maradjunk, és így a lehető legtöbb pontot gyűjtsünk. Mindössze egyetlen életünk van!

Az irányítás csak billentyűzettel lehetséges:
Z - balra, C - jobbra, M - előre, SPACE - tűz.