Space Walk

1984 - Mastertronic Ltd.

ügyességi

Spectrum (16k)

Az űrrepülőgép parancsnokaként veszélyes küldetésre indulunk: műholdakat kell begyűjtenünk. Ehhez űrsétát kell tenni egy jet-pac segítségével, a fehér műholdat be kell lökdösnünk az űrrepülőgép nyitott rakterébe. Az űrben - lévén nincs közegellenállás és gravitáció - elég a megfelelő irányba lökni a műholdat, ami változatlan sebességgel fog haladni az adott irányba, amíg a képernyő szélébe nem ütközik, az alant elterülő aszteroida felszínére nem zuhan, vagy be nem kerül a raktérbe. (A képernyő széléről "visszapattan" a műhold.) Tevékenységünket különböző formát öltött idegenek nehezítik, akikkel nem szabad ütköznünk, és nem szabad az aszteroidára sem zuhannunk! Ellenfeleinket lézerfegyverünkkel tudjuk megsemmisíteni, azonban néhány pillanat múlva a megsemmisített idegen helyett új jelenik meg, így csak az utunkban álló idegenekre érdemes lövöldözni (vagy pontgyarapítás céljából). A későbbi nehézségi szinteken egyre több, gyorsabb mozgású ellenfél fog körülöttünk repkedni, valamint időnként más űrhajósokkal is találkozunk, akiket csak több lövéssel tudunk elhessegetni (Vigyázzunk, ők is lövöldöznek!). Különösen figyeljünk arra, hogy ha a műhold az aszteroida felszínére zuhanva összetörik, vége a játéknak, életeink számától függetlenül! (A rakodóteret pontosan kell becéloznunk, lehetőleg függőlegesen felülről lökjük be a műholdat.)
A feladatot meghatározott idő alatt kell végrehajtani (időnket a TIME feliratú hasáb jelzi), és a jep-pac-ben lévő üzemanyag is fogyatkozik (FUEL). Ha elfogy az üzemanyag, az aszteroidára zuhanunk.

A játékot billentyűzettel (A - fel, Z - le, N - balra, M - jobbra, SYMBOL SHIFT, B - tűz), vagy SINCLAIR, CURSOR botkormány-illesztővel irányíthatjuk.

Örökélet: POKE 30159,0