2011 - Paul Jenkinson

Akció, lövöldözős

Spectrum (48K/128k)

Paul Jenkinson űrhajós, lövöldözős játéka rendhagyó történettel rendelkezik: nem a galaxist, de legalábbis a Földet kell megmentenünk! Ehelyett most "egyszerű" gazdasági vállalkozás alkalmazottjaként kell tevékenykednünk. Már napjainkban is gondot jelent az űrszemét, melynek mennyisége egyre csak növekszik. Nem nehéz megjósolni, hogy a jövőben a probléma hatványozódni fog. Ez különösen azokon a légkör nélküli kisbolygókon fog problémát jelenteni, melyeket űrállomás gyanánt használnak, ezeken a szemét anélkül éri el a felszínt, hogy elégne a légkörben. Mi a Space Disposal Corporation alkalmazottjai vagyunk (vajon mennyi lehet a veszélyességi pótlék...?), melyek fő profilja az űrből hullott veszélyes hulladék összegyűjtése.
A mai napi feladatunk, négy bolygón megtisztítani egy-egy űrállomás környékét a lezuhant roncsoktól. Ez bolygónként 5-6 képernyőt jelent, melyen tetszőleges sorrendben gyűjthetjük össze a fehér, földön heverő roncsokat. A manővert nehezíti a légtérben repkedő meghibásodott szondák, valamint az űrből hulló meteoreső. Az ezekkel való ütközés nagymértékben kerülendő, de a falakon nem törjük össze magunkat. A meteorok, szondák ellen használhatjuk fegyverünket is, mely ugyan végtelen energiával rendelkezik, sok értelme még sincs a vad lövöldözésnek: egyrészt valamennyi megsemmisített mozgó akadály helyett AZONNAL megjelenik egy másik, annak eredeti kiinduló pozíciójában, másrészt meg amúgy sem kapunk ezért pontot (csak a hulladékok felszedéséért).
Minden bolygón a megadott zóna bal szélén kezdjük a hulladékgyűjtést, és a jobb szélen található teleporton keresztül juthatunk a következő bolygóra. Ez a teleport azonban csak akkor működik, ha az összes hulladékot begyűjtöttük! (Erre egyébként a PORTAL OPEN üzenet is figyelmeztet.)
Az ötödik planétán már csak egy dolgunk van: el kell jutnunk a hulladékmegsemmisítőhöz (3. kép), mely fölött áthaladva, elérve a jobb oldali kijáratot a gép gratulál nekünk, teljesítettük a feladatot!

Irányítás:
Billentyűzet (O, P, Q, A, SPACE),
CURSOR, SINCLAIR botkormány illesztők.

Örökélet: POKE 36077,183

Térkép