Snake

1986 - Your Sinclair

ügyességi

Spectrum (48k)

Robert Stockton klasszikus kígyós játéka a Your Sinclair magazinban jelent meg. BASIC-ben íródott, a kivitelezés ennek ellenére tökéletesen elfogadható színvonalú és a sebességre sem lehet panasz. Feladatunk természetesen a különféle ehető dolgok összegyűjtése. Minél többen eszik a kígyónk egyre hosszabb lesz. Nem ütközhetünk az akadályoknak, a pálya széle menti falnak és saját farkunknak sem. Ha minden ehetőt megettünk, alul, középen megjelenik a kijárat, melyen keresztül átjuthatunk a következő nehézségi szintre. Nehezebb szinten több az akadály és az élelem is.
Minden második szint után jutalom feladatot kapunk, ebben a képernyő alsó rohangászó pitét kell megszereznünk. Mi a képernyő felső részén ellentétes irányban mozgunk, a 'le' billentyű megfelelő időben való megnyomásával a pitét megállíthatjuk és kígyónk nyílegyenese megindul lefelé (ezután már nem tudjuk irányítani. Ha nem sikerül a pitét eltalálni, folytatódik a játék, de szegényebbek leszünk némi jutalompontnál.
Időlimit nincs sem a főjátékban, sem a jutalom játékban, de csak egyetlen életünk van! Kár, mert így többnyire lemaradunk a játék legizgalmasabb részéről, amikor kígyónk már igazán hosszú.

Az irányítás az O, P, Q, A billentyűkkel lehetséges.