Slippery Sid

1983 - Silversoft Ltd.

ügyességi

Spectrum (16k)

Enterprise

Segítsetek Sid-nek a kígyónak a napi vadászatában! Sid kedvenc eledele a béka, tehát erre fogunk vadászni. Sid étvágya óriási, így a kertben fellelhető összes békát fel akarja falni, egy pillanatra sem hajlandó megállni egy kis evés utáni sziesztára. A mértéktelen habzsolás persze következményekkel jár, Sid, ha nem is hízik el, de minden felfalt békával hosszabbra nő. Kígyónk gyomra meglehetősen érzékeny mostanában, így csak a zöld békákat tudja megenni, a fehér színű varangyosbékák megfekszik a gyomrát, így azokat nem szabad megenni! Sajnos azonban ahányszor elkapunk egy zöld békát, a kertbe egyre több varangyosbéka fog beköltözni. A kertben időnként kinő egy gomba, melyet ha megeszünk, segíti az emésztésünket, így felfalhatunk egy varangyosbékát, és még pontot is kapunk érte. (Nem szabad közben zöld békát ennünk, mert elmúlik a gomba jótékony hatása!)
Vadászatunk során nem szabad sem falnak, sem varangyos békának, sem saját farkunkba ütközni. Ha ez mégis bekövetkezik, elvész egy életünk, és a szintet is kezdhetjük elölről. Ha elfogy a kertben az összes ehető béka, pihenőre térünk, és a következő nap elölről kezdjük a habzsolást, egy másik kertben, ahol több a fal. A játékban négyféle kert van. Ha olyan profik vagyunk, hogy a negyedik kertet is teljesítjük, a következő nap újra ebben a kertben fogunk vadászni, de a kígyónk egyre hosszabb mérettel kezdi az újabb napokat.
A játék indítása előtt kiválaszthatjuk a nehézségi szintet, mely a játék sebességét fogja meghatározni. Az 1-es nehézségi szinten még lesz sikerélményünk, ha már elég profiknak érezzük magunkat, kipróbálhatjuk a 3-as sebességfokozatot. Feltehetően programhiba miatt a 4-5 szint játszhatatlanul gyors!
A játékot irányíthatjuk billentyűzetről (A - fel, Z - le, N - balra, M - jobbra), vagy Kempston botkormány-illesztővel. Enterprise tulajdonosok játszhatnak belső és külső botkormánnyal is.

Örökélet: POKE 29162,42