Slap Fight

1987 - Imagine Software

ügyességi, lövöldözős

Spectrum (48k)

Enterprise

Hagyományos kivitelezésű shot-em-up játék. Talán nem meglepő, hogy a játék először pénzbedobós játékautomatán jelent meg, és ezt követte a 8 bites verzió. Célunk természetesen a gonosz idegenek bázisának elpusztítása. A bázis erősen védett, így igen nehéz dolgunk lesz! Az idegenek az '50-es beli évek sci-fi filmek formatervezését követő csészealjakkal támadnak ránk (a mi űrhajónk sem különb...), viszont bosszantóan pontosan céloznak. Némely megsemmisített ellenfél egy fekete csillagot hagy maga után, ezt felvéve szerezhetünk extra fegyverzetet.
A fegyverek listája a bal alsó sarokban látható, minden felvett csillag lefelé lépteti a fehér nyilat. A SPACE megnyomásával választhatjuk ki az aktuális fegyverzetet. Az "extrák" addig maradnak meg, amíg el nem veszítjük egy életünket. Egyszerre akár több extrát is felvehetünk de pl. vagy sima ágyút (SHOT), vagy bombát (BOMB), vagy lézert (LASER), vagy rakétákat (M.MISS) használunk. A bomba területre hat, a lézer erősebb mint a "standard" ágyúnk, és lőtávolsága is nagyobb (teljes képernyő), a legpraktikusabb a rakéta, melyből egyszerre többet is lövünk ki, és automatikusan befogja az ellenséget (céloznunk sem kell). A SIDE oldalra ható védelmet biztosít, a WING egy szárnyat rak a repülőre, mely fegyverfelfüggesztési pontként szolgál (valamennyi fegyver tűzerejét növeli). A pajzs egyértelmű.
Utunk során több nagyobb ellenféllel is találkozni fogunk, melyet csak több lövéssel lehet megsemmisíteni. Túlélési esélyeinket jelentősen növelhetjük, ha elég elszántak vagyunk, és betanuljuk, mikor honnan érkezik ellenség.

A játékot egy vagy két játékos játszhatja (felváltva), billentyűzetről, Sinclair, vagy Kempston botkormánnyal. A billentyűzet definiálható.
Sajnos ez a játék sem mentes azon kellemetlen tulajdonságtól, hogy a monochrom grafikai kivitelezésnek köszönhetően, a háttér előtt nem igazán látjuk az ellenfél lövedékeit, melybe így elég rendszeresen bele fogunk repülni. A játék enélkül is elég nehéz lenne... A hangok sem hoznak felüdülést.

Sérthetetlenség: POKE 57175,201