Sideral War

1990 - Delta Software Ltd.

akció, lövöldözős

Spectrum (128k)

A galaxis egy távoli bolygólyán kell - különösebb motiváció nélkül - aprítanunk a gonosz idegeneket. Minden szint két részből áll: először a bolygó felszínén kell jobbra rohanni és lövöldözni. A krátereket és a vizet át kell ugorni, mindent ami mozog lelőni. Utunk végén űrhajóba szállunk, és az űrben is lövöldözhetünk kicsit a szemből érkező űrhajókra és meteorokra. A legtöbb ellenséget csak több találattal semmisíthetjük meg, és a minket ért sérülések is energiánkat csökkentik. (Tipp: a tűz gomb három másodperces nyomvatartásával rövid sorozatokat lőhetünk.) Ha elfogy az energiánk, természetesen elvész egy életünk és a szint elejétől indulunk újra... Sajnálatos módon az energiák a következő szint elején sem töltődi fel újra! A program összesen három szintet tartalmaz, a harmadik szint végén egy nagyobbacska főgonoszt kell legyőznünk.
Bár a program túl sok (mondhatni semmilyen) eredeti ötletet nem tartalmaz, mindenképpen érdekesség a grafikai kivitelezés, a színekben gazdag, nagyméretű sprite-ok, melyhez sajnos darabos mozgás tartozik. További érdekesség, hogy a játék nagyon rövid, de éppen ezért nagyon nehézzé is tették a készítők. Furcsa, hogy az első szint a leghosszabb, a harmadik a legrövidebb.

Irányítás:
A játékot irányíthatjuk billentyűzettel (O, P, Q, A, M), vagy KEMPSTON vagy CURSOR illesztővel (a SINCLAIR tehát kimaradt!). A 'H' megnyomásával szüneteltethetjük, az 'Y' megnyomásával megszakíthatjuk a játékot.

CHEAT: A betöltés végezte után, még a betöltő képernyőnél nyomjuk meg egyszerre a H E L P billentyűket: sérthetetlenség.

Térkép