Shuttle

1983 - Blaby Computer Games

űrhajós, ügyességi

Spectrum (48k)

Egy holdbázist katasztrófával fenyeget a közeledő meteoreső. Feladatunk, hogy a Hold felszínén dolgozó tudósokat evakuáljuk a felszínről. Holdkompunk azonban csak két személyes, így mellénk csak egy utas fér be. A tudósokat csak egyesével tudjuk kimenekíteni, akiket a Hold feletti űrbázisra kell elszállítanunk. Dolgunkat a közeledő meteoritok nehezítik, amik a felszín felett repülnek. Nem szabad ütköznünk semmivel, és leszállni is csak az erre alkalmas sík terepen tudunk a tudósok közelében. Landolásunk után a hozzánk legközelebbi tudós beszáll a holdkompunkba, ezután fel kell szállnunk, és bedokkolni a bázisunkra. Az űrbázis mindig pontosan felettünk repül, vagyis ha oldalirányú manővert csinálunk, a bázisunk is követi a mozgásunkat. A dokkolás így sokkal könnyebb.
Ha sikeresen leszálltunk, és beszáll egy tudós az űrsiklónkba, 10 pontot kapunk, ha bedokkolunk a bázisra 20 pontot. Ha sikerül mind a 6 tudóst kimentenünk, 100 pont jutalmat kapunk. A képernyő legfelső sorában bal oldalon a pontszámunkat, jobb oldalon az eddigi legmagasabb pontszámot láthatjuk. A kis holdkomp-sziulettek életeinket jelölik.
A játékot irányíthatjuk AGF vagy Kempston botkormányillesztővel, vagy billentyűzettel: 5 - balra, 6 - le, 7 - fel, 8 - jobbra.

Örökélet: POKE 51583,0