Shove Off
(Pushover)

1993 - Jonathan Cauldwell

logikai

Spectrum (48k)

Jonathan Cauldwell Soko-ban klónjában a fűszereplő ezúttal egy bulldózer, ez persze a lényegen mit sem változtat. A szabályok nagyjából azonosak a "szabványos" Soko-Ban játékkal így csak az eltéréseket érdemes átnézni:

  • A ládák helyét jelölő piros X jelekre nem tudunk ráhajtani, így az egyszer már a helyére tölt ládákat sem tudjuk arrébb mozgatni.
  • Az a láda, amelyet a helyére toltunk (sajnos) nem színeződik el.
  • A játék egy új elemmel is ki lett bővítve: az utunkat álló zárt ajtókat csak egy kulcs segítségével tudjuk eltüntetni. A kulcs egszer használatos darab, ha kinyitunk vele egy ajtót, eltűnik. Azon pályákon, ahol több ajtó / kulcs is van, egyszerre több kulcsot is felvehetünk. A nálunk lévő kulcsok számát a "K" jelzésű számláló mutatja.
  • Az időt visszafelé számolja a program, vagyis a feladatot megszabott időn belül kell teljesíteni. Ráadásul az idő igencsak szűkre szabott (figyelembe véve járművünk komótos sebességét). A pályák nem különösebben nehezek, a fő nehezítő tényező a szűkös időlimit.
  • Visszalépés funkció (sajnos) nincs!

Irányítás:
KEMPSTON, SINCLAIR botkormány illesztő, vagy billentyűzet (9 - balra, 0 - jobbra, 2 - fel, W - le, H - játék szüneteltetése / folytatása, Q - szint újraindítása). A billentyűzet szabadon újradefiniálható.
Ha újraindítjuk a szintet, természetesen egy életünk elvész, akárcsak, ha lejár az időnk.

Örökélet: POKE 43633,0
Végtelen idő: POKE 43553,33