Shoot Out

1985 - Your Spectrum

ügyességi

Spectrum (48k)

A Midway 1977-es játéka, a Boot Hill már korábban is elérte a Spectrum tulajdonosokat: az 1983-as Highnoon még kereskedelmi forgalomban jelent meg. Az 1985-ben már kevésbé lehetett volna eladni ilyen játékot, de Shoot Out még jobb is, mint a Highnoon, és újságban jelent meg. Így aki elég elszánt volt, mindössze egy "brutális" hexa-lista begépelése árán hozzájuthatott a játékhoz...
Az eredeti Boot Hill-hez hasonlóan itt nem csak vízszintesem tudunk lőni, amerre mozgunk hősünkkel, arrafelé fordítja pisztolyát is. A képernyő alsó vagy felső szélét eltalálva a lövedék gellert kap! A kaktuszokat több találattal átlőhetjük.
Sajnos a gép ellen nem tudunk párbajozni a programmal, csak két játékos mód van. A menüben mindössze két opció van:

  • 'S' - játék indítása,
  • 'D' - játék beállítása: 9 nehézségi szint van, a '6' megnyomásával csökkenthetjük, a '7' növelhetjük. A nehézségi szint csak a lövedék sebességét határozza meg.

A játék addig tart, amíg valamelyik játékosnak el nem fogy az öt élete (az életeket a képernyő tetején, a két oldalon látható fejek jelképezik). A fejek alatt a játékos fegyverében lévő töltényeket láthatjuk (újratölteni csak akkor tudunk, ha az mindkét játékosnak elfogy a lőszere).

Iráynítás:

  kék játékos piros játékos
fel 1, 2, 3, 4, 5 6, 7, 8, 9, 0
le Q, W, E, R, T Y, U, I, O, P
tűz Z, X, C, V,
CAPS SHIFT
B, N, M, Space,
SYMBOL SHIFT