SOS

1984 - Visions Software Factory Ltd.

ügyességi

Spectrum (48k)

Egy bányászati expedícióról vagyunk visszatérőben a Föld felé űrhajónkkal, amikor egy közeli naprendszerben segélyhívást veszünk egy lakatlan bolygóról. Űrhajónkkal pályára állunk a bolygó körül, és átszállunk apró leszállóegységünkbe. Már leszállás közben nyilvánvalóvá válik, hogy különös dolgok zajlanak ezen a planétán... Elég, ha csak arra gondolunk, hogy a 8 éve eltűnt Alpha-2 felderítő űrhajó legénységének hat életben maradt tagját kell megmentenünk. Vajon mit csináltak ott nyolc évig?
Feladatunk, hogy a fehér leszálló platformok egyikére letegyük űrkompunkat, miután kikerültük a meteorokat és egyéb felismerhetetlen repkedő herkentyűket. Holdkompunk nem törékeny szerkezet, akár fékezés nélkül is leszállhatunk. Ilyenkor az egyik túlélő odarobog hozzánk és beszáll. Ekkor váratlan fordulat következik: A meteorok helyett ellenséges űrhajók jelennek meg, amik már vadul lövöldöznek is! Azért mi is védekezhetünk: leszállás közben lefelé, felszállás közben felfelé lőhetünk. Ilyen körülmények között kell felemelkednünk az anyaűrhajónkhoz és bedokkolnunk. Űrkompunk csak kétszemélyes ezért hatszor kell fordulnunk... Mindeközben a leszálló platformok fogyatkoznak, mert minden felszállás után eltűnik a használt platform. Amíg nem szakadunk el az anyaűrhajótól, az - velünk együtt - "kering" a képernyő két széle között. Időkorlát nincs, tetszőleges ideig "gondolkodhatunk" indulás előtt.
Ha megmentettük mind a hat túlélőt, kezdődik elölről az egész több ellenséggel...
A hangulatos betöltőkép keltette lelkesedést sajnos a program elég hamar lehűti. Az irányítás ugyan jól sikerült, a grafika hozza az elvárhatót, de felszállás az ellenséges űrhajók között közel lehetetlen.

Irányítás:
Billentyűzet, KEMPSTON, SINCLAIR illesztő.
Billentyűzetkiosztás: Z - balra, X - jobbra, N - tűz, M - rakétahajtómű, H - játék szüneteltetése, S - játék folytatása, A - játék megszakítása.