SAS Combat Simulator

1989 - Code Mastrers Ltd.

Akció, lövöldözős

Spectrum (48k)

Enterprise

 

Ha valaki a "... Simulator" és Code Masters kifejezést egymás mellet látja jogosan merülhet fel benne a gondolat, hogy nem ez a játék fogja öregbíteni a nagynevű cég hírnevét. Sajnos nem ez a program cáfol erre rá, sőt... Egy magányos harcossal kell egy dzsungelben hadakozni. Célunk az ellenség 4 katonai létesítményének megsemmisítése, ami a gyakorlatban annyit jelent, hogy végigrohanunk rajtuk! Négy nehézségi szint van tehát, egy nehézségi szint két részből áll, egyik sem nevezhető eredeti ötletnek, de még csak ötletesnek sem:

Először felülnézetben látjuk az eseményeket. Jobbra, agy fel kell haladnunk, miközben kerülgetjük vagy lelőjük a ránk támadó katonákat. Lőszerünk korlátlan, de emellett véges számú gránáttal is rendelkezünk, melyeket a tűz gomb hosszabb nyomvatartásával hajíthatunk el. A gránát területre hat, amit azért jó tudni, mert az ellenség is bőszen hajigálja felénk a gránátokat. A bunkereket ki kell kerülni. A néhány helyen, az utunkat kerülő járműveket (szárazföldi, vízi) vagy kikerüljük, vagy jutalompontért kézigránáttal megsemmisítjük. A vízbe nyugodtan beleugorhatunk (sőt, néhány helyen csak így tudunk továbbhaladni), de így lassabban tudunk mozogni. Utunk során néhány Code Masters emblémát is találunk a földön, melyeket felvéve különböző extrákat szerezhetünk:

  • JEEP - egy terepjáróba ülve haladhatunk tovább, ami azért praktikus, mert gyorsabb, a katonákat legázolhatjuk, és az ellenség csak a gránáttal tudja járművünket megsemmisíteni.
  • RAPID FIRE - fegyverünk tűzgyorsaságát növeli,
  • EXTRA LIFE - jutalom élet,
  • GRENADES - 10 db gránáttal bővül a készletünk,
  • FORCE FIELD - rövid ideig sérthetetlenek vagyunk,
  • SMART BOMB - letarolja a képernyőn tartózkodó ellenfeleinket.

A Commando után, gondolom ettől senki nem fog hasra esni...
A második "jelenet" még egyszerűbb: Az eseményeket itt oldalnézetből látjuk, folyamatosan jobbra haladva kell elérnünk a szint végét. Eközben az ellenséges katonák két oldalról rohannak ránk. Lőfegyverünk most nincs, csak egy tőrünk.
A Green Beret után ettől sem fog senki hasra esni... Sajnos a kivitelezéssel is gondok vannak, egyik jelenet sem éri el az 1989-ben elvárható nívót!

Irányítás:
Billentyűzet (O, P, Q, A, SPACE)
KEMPSTON SINCLAIR interface.

Örökélet: POKE 33034,0