Robot Rumpus

1985 - Atlantis Software Ltd.

ügyességi

Spectrum (48k)

Segíts Rory Robotnak, akinek vakmerő feladat jutott! Meg kell akadályoznia, hogy a gonosz robotok átvegyék a Robo-Complex irányítását. Hogy ez sikerüljön, össze kell gyűjtenünk az összes drágakövet, amely az energiát biztosítja a robotoknak. Minden teremben 5 sárga drágakő várja, hogy összegyűjtsük. A komplexumban található termek berendezése igazán puritán: mindössze 5 vízszintes falból áll. A drágakövek minden esetben a falak közötti résekben található. A bonyodalmat pedig az 5, falak mentén portyázó gonosz robot jelenti, akikkel természetesen kerülnünk kell a találkozást. Ha sikerül összegyűjtenünk az összes drágakövet, az alsó falon, középen megnyílik a kijárat, amin távozva megkapjuk kiérdemelt jutalompontjainkat, majd a következő szobában folytathatjuk a gyűjtögetést.
A komplexum 20 teremből áll, a program véletlenszerűen helyezi el a szobákban a falakat. Az egyes termekben különböző típusú robotok kergetnek, de ennek gyakorlati jelentősége nincs. Összesen 6 különböző típusú ellenséges robot van, melyekről a menüben instrukciókat kérve egy mosolyalbumot is megtekinthetünk. Némi előny, hogy egy kicsit gyorsabbak vagyunk, mint ellenfeleink, azonban ez az előny az utolsó öt szobában szertefoszlik: ellenfeleink is turbó módba kapcsolnak, és ugyanolyan gyorsak lesznek, mint mi!
A képernyő tetején folyamatosan láthatjuk, hányadik szobában vagyunk éppen (ROOM) és mennyi van még hátra (R/LEFT). A jutalompontszámunk attól függ, hányadik szobát teljesítettük: pl. a 2. szobát bejezve kétszeres, a 3. szobát befejezve háromszoros szorzóval kapjuk az ezért járó pontot.
Nem mondhatnánk, hogy a játék túlzottan változatos lenne. Ha 1983-ban jelent volna meg, elmondhatnánk, hogy mindent tud, amit tudnia kellett volna: zörög, kerreg, villog... Az 1985-ös elvárások azonban már magasabbak voltak!

Irányítás:
A menüben billentyűzetet (O - balra, P - jobbra, Q - fel, Z - le), vagy KEMPSTON botkormányt választhatunk.
H - játék szüneteltetése (folytatás: S),
6 - játék megszakítása.

Örökélet: POKE 50950,0