Race Fun

1983 - Rabbit Software Ltd.

ügyességi

Spectrum (48k)

A ZX81-es időket idéző autóversenyben lehet része azoknak, akik kipróbálják ezt a programot (garantált izgalmak...!) Feladatunk, hogy a lehető legnagyobb távolságot megtegyünk egy tank üzemanyaggal egy versenypályán. A pályán vastag egyenes, és vékonyabb, kanyargós részek váltják egymást. Természetesen nem egyedül vagyunk a pályán, néhány sporttárs is száguldozik velünk együtt. Versenytársaink habozás nélkül legázolnak minket, ha nem vagyunk elég gyorsak! Ha egy másik autóval ütközünk, vagy a pálya szélére sodródunk, autónk lassul. Sajnos a kanyargós részeken a cikkázó autókat gyakorlatilag lehetetlen leelőzni. Üzemanyag sebességünktől függetlenül egyenletesen fogy, illetve, ha másik autóval ütközünk, büntetésből üzemanyagot veszítünk!
Bal oldalon két analóg kijelzőt láthatunk: a felső a sebességünket, az alsó (FUEL) az üzemanyagszintet jelzi. Alatta a pontszámunk, és az eddigi legmagasabb elért pontszám látható. Vége a játéknak, ha elfogy az üzemanyagunk.

A játékot csak billentyűzetről irányíthatjuk a kurzormozgató billentyűkkel (5 - balra, 8 - jobbra, 7 - gyorsítás, 6 - lassítás), de a játék indítása előtt átdefiniálhatjuk a billentyűket. Különösebben nem szimpatikus vonása a programnak, hogy egyszerre csak egy billentyűt figyel (azaz nem tudunk egyszerre gyorsítani és kitérni egy másik kocsi elől.)