Pssst

1983 - Ultimate Play the Game

ügyességi

Forrás:
Sinclair Spectrum Játék és program

Spectrum (16k)

Enterprise

Robbie a robot ül a kertjében, elragadtatva a régi komposztzsákon, ami segítségére volt a díjnyertes Thyrgodian Megga Chrisanthodil felnevelésében. Aztán hirtelen az egész kertet elárasztották a legördögibb, legkártékonyabb rovarok, amiket csak el tudott képzelni. De Robbie készen áll! A cél: megvédeni a növényt a kártevőktől. A kis robot 3 féle kártevő ellen küzd, melyeket spray-el tud elpusztítani. Minden kártevőt csak a saját vegyszerével lehet elpusztítani, a többi hatástalan ellene: a hernyókat a kék, a bacilusokat a piros, a darazsakat a sárga spray-el. A kis robotnál egyszerre csak egy spray lehet! A növény folyamatosan fejlődik, ha a kártevők nem rágcsálják (ekkor fogyni kezd) - és kivirágzik, majd egy nehezebb fokozat következik.
A kártevők a kis robotot elpusztítják, ha hozzáérnek! Jutalom pont jár a villogó tárgyak (locsolókanna, lapát, stb.) felvételéért, de csak akkor tudjuk ezeket felvenni, ha nincs semmi a kezünkben. Ha a növény 4-szer kivirágzott, jutalom életet kapunk.

Az 1983-as Golden Joytick Awardson a 'Legjobb eredeti játék' kategóriában második lett az Ah Diddums mögött. Jelentősebb kereskedelmi sikert ennek ellenére nem aratott - legalábbis a többi Ultimate játékhoz viszonyítva.

Irányítás:
Keyboard: balra: Q; jobbra: W; le: E; fel: R; tűz: T; STOP: CAPS SHIFT
Kempston Joystick
Felvenni úgy tudunk bármit, hogy nekimegyünk, letenni pedig ha a képernyő szélére visszük valamelyik üres helyre.

Örökélet: POKE 24984,0