Professional Go-Kart Simulator

1990 - Zeppelin Games Ltd.

autóverseny

Spectrum (48k)

Enterprise

Ha jobban belegondolunk go-kart szimulátorral nem nagyon találkozhattunk Spectrumon, az egyetlen említhető produkció a Zeppelin terméke. A címben szerepel a "PROFESSIONAL" kifejezés is, ezt a "bizalmatlanabbak" már eleve fenntartással fogadják. Sajnos a program minden várakozásunkat alulmúlja , "elrettentő" példa lehetne a "használhatatlan" játék kategóriában...
Körversenyen veszünk részt, 4 sporttársunk társaságában. A táv három kör, de minden kört meghatározott idő alatt teljesíteni kell, különben kizárnak (az időlimit azonban olyan bőséges, hogy komoly küzdelem árán sikerül csak NEM TELJESÍTENI a köridőt). A versenyben grandiózus cél nem vezérel minket: a verseny befejeztével közli a program, hányadikak lettünk, és feljegyzi a legjobb elért időnket.
A képernyő két szélén látható négy versenytársunk portréja (alatta, hogy hányadik körüket teljesítik éppen), de ez csak arra jó, hogy kevesebbet lássunk a "játékképernyőnek" csúfolt "maszatból"... A grafikai kivitelezés ugyanis koncepció totális csődjét juttatja eszünkbe, de amúgy is elég furcsa, hogy a kanyarokat nem látjuk közeledni, egyszer csak a kanyarban vagyunk és már sodródunk is kifele. A programozók próbálták érzékeltetni a dombokat is, ebből annyi sikerült, hogy amikor lejtőn haladunk, uszkve SEMMIT nem látunk az előttünk zajló eseményekből... Ez már csak azért is "izgalmas", mert a pálya számos pontján (de általában a kanyarokban), terepakadályok okoznak útszűkületet a versenypályán! Ha a pályán, vagy a pálya mentén látható akadályokkal ütközünk, felborulunk, időveszteséggel folytathatjuk a versenyt. Ha egy másik kocsival ütközünk, csak lelassulunk.
Érdekesség esetleg, hogy a játékképernyő felett, egy sávon jelzi a program, egyes versenyzők pillanatnyi pozícióját a pályán, illetve a céltól való távolságunkat számokkal (DISTANCE). A sebváltó négyfokozatú, de váltani nem kell, teljesen automatikus a váltó.

A menüben SINCLAIR illesztőt, vagy billentyűzetet választhatunk irányítás végett.
A billentyűzetkiosztás: Q - balra, W - jobbra, SPACE - gáz, B - fék. Szerencsére ezt tetszőlegesen átdefiniálhatjuk.
A játék indítása után 3 pálya közül választhatunk. A sorrend egyben a nehézségi szintet jelzi.

A játékot érdemes összehasonlítani a POWER DRIFT-el, amely stílusában hasonló, kezelhetőségben ég és föld...