Pang

1990 - Ocean

ügyességi

Spectrum (128k)

Enterprise

 

Színvonalasan kivitelezett ügyességi program. Leginkább a Blasteroids-ra hasonlít, akinek az tetszett, ezt a programot se hagyja ki (bár ez egy kicsit nehezebb)! Persze coin-op konverzió.
Hősünknek nehéz feladat jutott, meg kell semmisíteni a pattogó gömböket! Remélem mindenki bele tudja magát képzelni a szituációba... Hősünk egy sugarat lő ki, amíg addig emelkedik, amíg el nem éri a gömböt, vagy a képernyő tetejét. Egyszerre csak egy sugarat tudunk kilőni, amíg az előző el nem tűnik nem tudunk újat kilőni. Remélem senki nem gondolta, hogy ha eltaláljuk a gömböt az csak úgy egyszerűen megsemmisül... Ha eltaláljuk a nagy gömböt, két kisebb részre esik szét, amik természetesen össze vissza pattognak. Csak azután tűnik el a gömbnek a kis része, miután már egészen apró. A dolog nehézsége ügyebár abban rejlik, hogy a gravitáció áldásos hatása miatt a gömbök lefele pattognak (furcsa is lenne, ha felfele esnének), vagyis pontosan ránk... (Szemben a Blasteroids-al, ahol össze-vissza repkednek a szikladarabok)
Szerencsére, időnkét ha belelövünk a gömbbe, leesik belőle valami bonus-tárgy, amit érdemes felvenni. Siessünk gyorsan felvenni, mert egy idő után eltűnnek! A legpraktikusabb tárgy az óra, ami megállítja az összes gömböt a levegőben egy rövid időre, ezalatt mi gondtalanul apríthatjuk.
Nagyon praktikus a dobócsillag, amit ha felveszünk (villogni fogunk), egy rövid ideig nem halunk meg, ha hozzáérünk egy gömbhöz, hanem megsemmisül az.
Ha felvesszük a géppuskát (vagy valami hasonlót), egy ideig lövöldözhetünk össze-vissza, csak bírjuk nyomogatni a tűz gombot.
A későbbi pályákon már nem csak egy gömb van, hanem több is lehet, ezen kívül terepakadályok is meg fogják nehezíteni a dolgunkat. Már a második pályán találkozhatunk a levegőben lévő platformokkal, amiken megpattannak a gömbök. Ezeket egyébként ki lehet lőni. Vannak olyan terepakadályok, amiket csak létrával fogunk tudni leküzdeni (vagy azzal sem...)
A játék végigjátszásához mérhetetlen türelmet kívánok! Csak arra vigyázzon mindenki, nehogy egyszerre túl sokat játszon vele, mert az káros lehet az egészségi állapotunkra! Aki elhiszi, hogy van új a Nap alatt, az nézze meg a Cannon Ball c. 1983-as játékot!

Örökélet az 1. játékosnak: POKE 35437,0
Örökélet a 2. játékosnak: POKE 35469,0
Végtelen idő: POKE 28202,0