Nightmare

1986 - K'Soft

ügyességi, mászkálós

Spectrum (48k)

Aki szívesen játszik a Manic Miner-el, és a hozzá hasonló programokkal, javaslom figyelmébe az alább ismertetett programot is! Annyira hasonlít a két program egymásra, hogy gyakorlatilag ugyanaz... Bár a Nightmare három évvel később jelent meg, a színvonala nem szárnyal egetverő magasságokban, sőt a zene már rövid távon is okozhat idegösszeroppanást.
Feladatunk természetesen itt is a pályán található kulcsok összeszedése (számszerint 6 db, minden pályán), majd a villogó terület eléréssel a következő képernyőre juthatunk. Tevékenységünket le-fel jobbra-balra mozgó azonosíthatatlan ketyerék akadályozzák. A játék lényegesen nehezebb mint a Manic Miner, figyelnünk kell arra is, hogy nehogy véletlenül leessünk olyan helyekről, ahova nem tudunk visszajutni. A feladatot időre kell teljesíteni, amit a játékképernyő alatt látható csík fogyása jelez. Ha ellenséggel érintkezünk, elvész egy életünk, és kezdhetjük a szintet elölről.
A menüben nem fogunk eltévedni, az '1' gomb megnyomásával Kempston botkormányt választhatunk, a '2' gomb megnyomásával a billentyűzetet koptathatjuk ('S' - balra, 'B' - jobbra, 'C' - ugrás), a '3' gombbal pedig angol nyelvű instrukciókat kapunk. ENTER-el indíthatjuk a játékot. Ha egy ideig nem nyúlunk a billentyűzethez, a gép bemutatja a pályákat.
Nem tudom mire vélni, de a programban összesen három képernyőt szerepel, azok viszont sok fejtörést fognak okozni, ennek ellenére nem fog a program senkiben maradandó emléket hagyni...