Netherworld

1988 -

akció, lövöldözős

Forrás:
Spectrum Világ 21. rész

Spectrum (128k)

A cím (Alvilág) nem a szervezett bűnözésre, hanem arra a pokli környezetre utal, amelyben a következő egyszerű játékot játsszuk: 10 szint mindegyikén előírt számú gyémántot kell adott idő alatt begyűjtenünk, kis korong alakú űrhajónkkal, majd egy teleportálón keresztül továbbjutnunk a következő szintre. Mint látható, az alapötlet a BOULDER DASH-hez hasonlít.
Természetesen a fentiek végrehajtása távolról sem ilyen könnyű. Utunk során démonokkal találkozunk amelyek ártalmas gömböcskéket szórnak. Persze ezeket lelőhetjük, és ez tanácsos már csak azért is, mert az eltalált gömbök BONUS-szá változnak. Ezek közül némelyik hasznos (életet, pontokat, faltörőket ad), mások kevésbé (energia és irányíthatóság elvesztése). Meg kell küzdenünk a mindenütt jelenlévő, gyakorlatilag elpusztíthatatlan mozgó aknákkal is. Problémát jelent a gyémántok megszerzése, hiszen ezek egyáltalán nem a pálya "nyilvánvaló" részein helyezkednek el: némelyik látszólag zárt területen, mások aknákkal védett szűk zugokban. Végül pedig a rendelkezésre álló idő hihetetlenül szoros, még akkor is, ha módunk van az óraüveg begyűjtésévei 30 másodperccel visszaállítani az órát.
A NETHERWORLD jól játszható, szép grafikájú, simán scoll-ozó, gyors játék. Talán nem a HEWSON legjobb játéka, de mindenképpen megfelel a cég hírnevének.