Ned's Garden

1985 - 16/48 Tape Magazine

ügyességi

Spectrum (48k)

Segítsünk Ned-nek rendbetenni a kertjét! Sajnos szerszámai szétszóródtak a kertben, így addig nem tud munkához látni, amíg össze nem gyűjti őket. Feladatunk tehát, 9 kerti szerszám összegyűjtése, és visszavitele start-képernyőn látható, zöld fészerhez. Mint tapasztalni fogjuk, a kert nagyon elvadult, tele van kártevőkkel, melyek ember méretűre híztak, nem javasolt a találkozás velük! Ned egyszerre csak három tárgyat bír el, ha ennyit összegyűjtöttünk, vissza kell térni a fészerhez, hogy kiürítsük a kezünket.
A kert nem nagy, mindössze 9 helyszínből áll, minden helyszínen egy-egy (fehér színű) eszközt találunk. Alul folyamatosan láthatjuk, hogy hány eszköz van a kezünkben (HELD), illetve mennyi került eddig vissza a fészerbe (SHED). Ha minden eszköz a fészerben van, meg kell keresnünk annak kulcsát (eddig nem láthattuk), majd visszatérni a fészerhez, hogy bezárjuk. A kérdés csak az, hogy akkor Ned akkor hogy fog hozzá a kert rendbetételéhez?
Bár csodát nem kell várni a programtól, hisz egy kazettán megjelenő számítógépes magazin gazdagította vele a Spectrum tábort (a programozó, Peter Watson írta a hasonló stílusú Piggy-t), a gyűjtögetős játékok rajongóinak okozhat kellemes perceket.

A játékot csak billentyűzettel játszhatjuk: Z - balra, X - jobbra, M - le, K - fel. A játékot az S megnyomásával indíthatjuk.

Örökélet: POKE 33775,0
Életünk elvesztése után nincs "zene": POKE 33292,0