Lunar Rescue

1983 - LyverSoft

ügyességi

Spectrum (48k)

Egy holdkomp pilótájaként tevékenykedünk. Feladatunk a Hold felszínén bajba jutott tudósok kimenekítése, és elszállítása a Hold felett keringő űrállomás elszállítására. Holdkompunk csak két személy befogadására alkalmas, így a tudósokat csak egyesével tudjuk elszállítani a Holdról. Feladatunkat a Hold közelében áthaladó meteorraj nehezíti.
A hasonló "Holdraszállós" programoktól eltérően nem az emberkékre kell rászállni, hanem az SOS feliratú zászló két oldalán lévő sima területre. Ilyenkor a hozzánk legközelebbi emberke a holdkompunkhoz szalad, majd fel kell emelkednünk, és bedokkolnunk a holdbázisra. (Értelemszerűen, ha jobbra szállunk le, csak a jobb oldali tudósok jönnek oda hozzánk.)
Vigyázzunk, a pálya közepén álló zászlónak és a holdbázis falának sem szabad nekiütközni! Ha mind a 6 tudóst kimentettük, feladatunkat a következő nehézségi szinten folytathatjuk. Összesen négy nehézségi szint van a játékban, mely csak a meteorok számát határozza meg.

Az irányítás is némileg eltér a megszokottól: a holdkompot csak jobbra-balra tudjuk irányítani, az űrhajó sebességét a tűz megnyomásával lassítani tudjuk. Tehát a leszállás közben folyamatosan süllyedünk, felszállás közben folyamatosan emelkedünk, csak lassítani tudunk! (A holdfelszín elérésekor és dokkoláskor nem kell lassítani.) A játékot Kempston botkormánnyal, vagy billentyűzettel irányíthatjuk: A balra, D - jobbra, L - lassítás.