Luna Crabs

1983 - Micromega

ügyességi, lövöldözős

Spectrum (16k)

A Micromega egyszerű, 16K-s gépen futó programja a Szaturnusz egyik Holdjára kalauzol el minket. Egy kutatócsoport tagjaként landoltunk a holdon, kibányászható ásványi anyag után kutatva. Mindez rutinfeladatnak tűnik. A bioszenzor azonban váratlanul felvillan, idegen élőlények közeledtére figyelmeztet! Úgy tűnik, a "helyi őslakosok" - furcsa rákszerű lények - nehezményeznek, amiért bányát akarunk létesíteni lakóhelyükön... A leszállóegységhez már nem tudunk visszajutni, így kizárólag magadra számíthatsz, meg és a felfegyverzett önjáró járműved tűzerejére.
Mozogni nem tudunk, viszont az ágyút 360 fokos szögben körbe tudjuk mozgatni. A játékot csak billentyűzettel tudjuk irányítani:

1 - balra,
0 - jobbra,
9 - tűz.

Az idegenek "szemtelen" módon össze-vissza rohangásznak, és bőségesen szórják ránk a savas köpéseket. Ágyúnk végtelen számú lőszerrel van felszerelve. Vigyázzunk, elég egyetlen találat a rákok savas trutyijából, és ágyúnk megsemmisül. A játékot öt élettel kezdjük, ezzel kell a lehető legtöbb ellenséget megsemmisítenünk. A rákok 15 fős kötelékekben támadnak, ha egy támadó köteléket visszaverünk jutalom pontot kapunk. Egy ellenség elpusztításáért 10 pontot kapunk, minden kötelék után 100 bonusz pont jár.
Igaz, a játék elég nehézre sikerült, de a grafika hangulatos.

Örökélet: POKE 24282,0