Los Angeles SWAT

1987 - Entertainment USA

akció, lövöldözős

Spectrum (48k)

Mi a rendőrség különlegesen kiképzett kommandós egységének tagja vagyunk. Feladatunk Los Angeles utcáit megszálló terroristák ártalmatlanná tétele (szitává lövése). A Commando-n nevelkedett játékosoknak ujjgyakorlat a játék, persze csak, ha ráfanyalodnak... Eszeveszett lövöldözésünknek csekély gátat szab, hogy figyelnünk kell, nehogy lila színű civil legyen az áldozatunk, mert 1000 pont levonást kapunk! (Persze oly sok terrorista támad ránk, hogy úgyse lesz negatív a pontszámunk...) Az utca végét jelentő kereszteződésben egy nagyobbacsaka terrorista csoport támad ránk, majd ha őket is leküzdöttük, folytatódik küldetésünk a következő utcarészleten (nehézségi szinten), persze itt már nagyobb számban képviseltetik magukat a rosszfiúk. Néha egy-két jármű is utunkat álja (már ha a program nem felejti el kirakni őket.), de nem jelenthet gondot, hogy kikerüljük őket.
Küldetésünkre nem egyedül indulunk: csapatunk 3 főből áll, ami az életeink számát is jelenti. Kezdetben két társunk lét szélen kísér minket, azonban ők passzív részesei a játéknak, csak életeink számát jelölik.

Irányítás:
A menüben billentyűzetet, Cursor, Protek, Kempston, Sinclair botkormányt választhatunk (tehát teljes a választék). A menüben a 6-7 billentyűkkel tudjuk a kurzort mozgatni, a SPACE megnyomásával indul a játék. Billentyűzetet nem érdemes választani, mert a kurzormozgató billentyűkkel tudjuk irányítani emberkénket (5, 6, 7, 8), és a 0 megnyomásával tudunk lőni. A Q megnyomásával bármikor megszakíthatjuk a játékot.

A játék egyetlen erénye talán az volt, hogy olcsón árulták (2 Font). A játék és a grafika nem túl változatos, zene semmi, hang minimális, a betöltő képernyőt is megspórolták. Egy apró programhiba színesíti a játékhoz fűződő élményeinket: időnként a játék indítása után rögtön visszaugrik a program a menübe, ettől nem kell kétségbe esni, nyomjuk meg mégegyszer a SPACE-t.