Loony Zoo

1983 - Phipps Associates

ügyességi, mászkálós

Spectrum (48k)

Főhősünk a világegyetem egy távoli bolygójának felderítése közben értelmes idegen élőlények fogságába esik. Úgy tűnik, a bolygó lakói nagyon érdeklődnek más planéták életformái iránt, mert sok más bolygó élőlényei közé zártak minket egy hatalmas "ÁLLATKERTBE". Természetesen nem nyugszunk bele sorsunkba, és azonnal a szabadulás módján kezdünk töprengeni. A megoldás első pillantásra egyszerűnek tűnik: minden ketrecben találunk egy kapcsolót, melyet megérintve megnyílik egy átjáró, mely egy másik ketrecbe vezet. A ketrecek rendszerén keresztüljutva talán a kijáratot is megtaláljuk...
Sajnálatos módon a ketrecekben mászkáló élőlények nem nézik jó szemmel az idegeneket, így ha elkapnak, az egy életünk elvesztésébe kerül. Nemcsak őt kergetnek azonban: némi idő után fogvatartóink egyik robot "állatgondozója" is feltűnik, hogy elkapja a szökevényt (azaz minket). Sajnálatos módon ő célirányosan követ minket, bár meglehetősen lassú mozgású szerzet. (Bár a játékban időlimit nincs, ez erősen motivál miket a sietségre...)
A legnagyobb nehézség azonban a ketrecek berendezése: mi legalulról indulunk, a kapcsoló a ketrec felsőbb régióiban fellelhető. Először tehát fel kell jutnunk ide, majd épségben el kell jutnunk a megnyíló kijáratig. Nagyobb magasságokból nem eshetünk le, így egyik másik képernyőn nem is egyszerű megtalálni a lehetséges útvonalat. (Legalább a ketrec rácsai segítenek az ugrások pozícionálásában.) Elég nehézre sikerült tehát a játék, főleg, ha figyelembe vesszük azt is, hogy a program az ütközések figyelésénél néha kicsit "szőrösszívű". Ettől eltekintve a harcedzettebb Manic Miner rajongóknak jó szórakozást nyújthat, és kellő kihívást!

A játékot csak billentyűzettel irányíthatjuk:
6 - balra, 7 - jobbra, M, SPACE - ugrás.

Örökélet: POKE 52766,42